MENIU

Cum se îngrijește corect primula pentru o înflorire bogată. Cât de des trebuie udată, de fapt

Cum se îngrijește corect primula pentru o înflorire bogată.

În credința populară se spune că Primula apară oamenii și animalele de vrăji. De asemenea, ca și simbolistică, petalele acestor flori sunt asociate cu femeia, nașterea, inițierea, perfecțiunea și moartea. Într-un pas, trecând de la mit la realitate, să știi că primula poate fi văzută astăzi atât pe monedele austriecilor cât și în grădinile iubitorilor de plante. Datorită florilor extrem de colorate, primula devine una dintre cele mai atractive plante. 

Datorită inflorecscenței sale variate, primula este foarte îndrăgită. De la începutul primăverii și până toamna, florile de primula pot împodobi atât grădinile, cât și balcoanele sau terasele. 

În primul rând, trebuie să știi că primula se simte excelent la răcoare, în aer proaspăt. Așa că cel mai nimerit este să o ții pe balcon. Și să deschizi geamurile balconului larg sau măcar să rabatezi unul, când ți se pare că nu este prea frig afară. Aceasta este o regulă importantă pentru ca primula să reziste în interior. Alt detaliu foarte important pentru bunăstarea unei primule: să aibă lumină multă, dar fără expunere directă la soare (altfel spus, să nu ”o bată” soarele).

Trucul secret al manechinelor - Cum pot să poarte tocuri înalte toată ziua fără să le doară picioarele

În plus, trebuie să știi că Primula nu va rezista prea mult timp în interiorul casei. Ar avea șanse mai mari de supraviețuire dacă ar fi amplasată undeva pe marginea pervazului. Cu toate acestea, nu trebuie să fie expusă în locuri supuse diferenţelor mari de temperatură. 

În concluzie, Primula preferă un mediu aerisit, unde există curenții de aer și o temperatură de circa 10-16°C. Preferă multă lumină, dar fără expunere directă la soare. Iar în ceea ce privește udarea, trebuie să aplici 2-3 udari pe săptămână, astfel încât solul să se mențină în permanență reavăn, dar fără exces de umezeală.

Umezeala excesivă și udarea în mijlocul rozetei de frunze va determina în scurt timp putrezirea plantei. Dacă nu apar și alte probleme de îngrijire defectuoasă sau boli, Primula la ghiveci poate avea o durată medie de viață de aproximativ doi ani. Însă dacă o vei planta în grădină, atunci primula se va comporta ca o plantă perenă și va înflori în fiecare primăvară și toamnă. 
 
Ce nu îți spune nimeni despre iaurtul cu fructe. Detaliul de pe etichetă pe care puțini îl citesc, explicat de un nutriționist
Mai multe articole despre:
primula ingrijire primula flori ghiveci balcon