Cum se fierb ouăle corect - Cât timp au nevoie pentru a fi gătite fără a se crăpa sau sparge
Cum se fierb ouăle corect. Oul reprezintă un aliment de bază în alimentație, unul extrem de popular, cu ajutorul căruia obținem întotdeauna un mic dejun copios, dar și o masă principală sau un desert grozav.
Cum se fierb ouăle corect. Oul reprezintă un aliment de bază în alimentație, unul extrem de popular, cu ajutorul căruia obținem întotdeauna un mic dejun copios, dar și o masă principală sau un desert grozav. Ce facem însă când gătim ouăle prin fierbere și nu vedem cum se gătesc înăuntru, nu știm cum se fierb corect ouăle și cât timp au nevoie pentru a fi gătite pe placul nostru? Simplu, respectăm câteva reguli și sfaturi pentru o fierbere corectă a ouălor.
Să fierbi un ou reprezintă o activitate banală care, totuși, de multe ori ne poate da bătăi de cap, mai ales când avem anumite preferințe în ceea ce privește gradul de gătire al gălbenușului. Astfel unii preferă ouăle fierte moi, cu gălbenușul aproape lichid și albușul din jurul lui moale, alții le preferăm fierte mediu, gălbenușul ușor moale și albușul bine gătit, iar alții le preferăm gătite tari, cu gălbenușul tare și albușul foarte bine gătit.
În articolul de mai jos o să-ți îdau câteva idei și sfaturi despre cum se fierb ouăle corect și cât timp e necesar pentru a avea un succes garantat de fiecare dată atunci când alegi să gătești ouă în felul acesta.
În primul rând, când ai poftă de un ou fiert sau când ai de preparat mâncăruri ce le implică, gândește-te să scoți ouăle din frigider cu o jumătate de oră înainte de a le pune în apă la foc. Dacă vei pune ouăle la fiert direct din frigider atunci există riscul să crape în timpul gătirii, mai mult vor ajunge mai greu la temperatura de fierbere, astfel că timpul de gătire va fi mai mare.
În al doilea rând asigură-te că vasul în care urmează să fierbi ouăle este unul potrivit, în sensul că ouăle trebuie să fie așezate unul lângă altul, pe aceeași linie, nu suprapuse și îngrămădite. Acestea trebuie să respire în timpul fierberii și să fie acoperite bine de apă. De asemenea focul în timpul gătirii nu trebuie să fie mare, ci potrivit, astfel încât apa să ajungă ușor și treptat la temperatura de fierbere.
Citește continuarea pe paginadebucate.ro