MENIU

Cum se desfundă corect nasul bebeluşului

<p>Cum se desfundă corect nasul bebeluşului</p>

Nu e neapărat necesar să cureţi năsucul înfundat al micuţului, iar puiul tău s-ar putea să nu agreeze tentativele tale de a face acest lucur, însă e mai uşor pentru el să respire, să mănânce şi să doarmă dacă are căile nazale libere. Cei mai mulţi dintre părinţi primesc o pompita de la maternitate tocmai în acest scop şi, de obicei, aceasta funcţionează perfect. De asemenea, mai există pe piaţă câteva produse similare, care ar putea fi mai eficiente la curăţarea năsucului micuţului tău.

Începe prin a pulveriza puţină soluţie salină în năsucul micuţului, pentru a înmuia şi a desprinde mucusul înainte de a încerca să-l extragi. Poţi cumpără soluţie salină de la farmacii sau poţi să-ţi creezi propria soluţie acasă, dizolvând 1/4 de linguriţă de sare în 8 picături de apă călduţă. Poţi face o soluţie nouă în fiecare zi şi s-o menţii curată, într-un pahar de sticlă acoperit. Nu ar fi rău să fierbi apă înainte de a prepara soluţia, pentru a fi sigură că e sterilizată!

Apoi, aşază bebeluşul pe spate, cu bărbia uşor ridicată. Pune o picătură-două de soluţie salina în fiecare nară cu ajutorul unei pipete şi încearcă să-i ţii nemişcat capul micuţului pentru aproximativ zece secunde. După fiecare folosire, curaţă pipetă. Chiar şi soluţia salină în sine ar putea ameliora respiraţia copilului. Dar, dacă năsucul este în continuare înfundat după câteva minute, poţi apela la ustensilele de absorbţie a mucusului.

Cum folosesc o pompiţa?

Apasă şi elimină aerul din pompiţă, pentru a creea un gol înăuntrul ei. Apoi, delicat, introdu vârful din cauciuc într-o nară. Lasă uşor pompiţa să absoarbă mucusul, apoi scoate-o din năsuc şi apăs-o puternic, pentru a elimina mucusul într-o batistă. Şterge pompiţa şi repetă procesul la cealaltă nară. Dacă micuţul are în continuare nasul congestionat, după 5-10 minute aplică din nou picăturile de soluţie salină şi reia procesul de absorbţie cu pompiţa.

Citeşte continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.