MENIU

Cum să-ți simplifici viața, în 7 pași. Ce recomandă psihologii

Cum să-ți simplifici viața și ce sfaturi trebuie să urmezi pentru a avea parte de liniște sufletească. Ce sfaturi ne oferă psihologii.

Cum să-ți simplifici viața în 7 pași

Pentru a ne putea bucura cu adevărat de viață, specialiștii în dezvoltare personală ne sfătuiesc să reducem din complexitatea acesteia.

Ca să-ți simplifici viața trebuie să reduci de pe lista de priorități lucrurile care nu sunt neapărat obligatorii și să lași doar acele lucruri pe care ți le dorești cu adevărat. De asemenea, să-ți organizezi în așa fel viața, încât să ai suficient timp și energie pentru lucrurile importante, necesare și care îți fac plăcere și îți bucură inima.

Scriitoarea Elaine St. James ne sfătuiește în cartea sa, "Simplifică-ți viața", cum să procedăm pentru a economisi timp, energie și bani, simplificându-ne astfel viața. Iată câteva sfaturi ale acesteia despre cum să-ți simplifici viața.

Sfaturi pentru a-ți cultiva încrederea în forțele proprii. Ce trebuie să faci pentru rămâne mereu optimist

Cum să-ți simplifici viața reducându-ți agenda

Fă doar acele lucruri care sunt necesare și care îți aduc ceva, astfel încât timpul destinat muncii să fie suficient pentru ce ai de făcut, iar timpul de recreere să fie cu adevărat liber.

Gestionează-ți eficient bugetul

Achită-ți datoriile și încearcă să cheltuiești doar pe lucruri necesare și utile, încearcă să trăiești cu jumătate din suma din care ai trăit până acum. Risipa, făcută prin achiziționarea lucrurilor uneori inutile, este nefolositoare pentru planul financiar.

Scapă de dezordine

Renunță la obiceiurile care îți scurtează timpul și care uneori sunt transformate în rutină, fără a fi necesar să fie făcute. Spre exemplu, aruncă din vechituri și scurtează timpul destinat cumpărăturilor. Trăiește într-un spațiu care să nu îți depășească nevoile. Alege o locuință care îți este suficientă, nu una mai mare decât ai nevoie.

Deconectează-te de la rutina zilnică

Uită de telefon, e-mail sau sonerie după orele de muncă. Dă numai acele telefoane care îți fac cu adevărat plăcere.

Cei 7 NU la care trebuie să renunți, dacă vrei să-ți schimbi total viața în bine

Dedică-te unei ocupații care te delectează

Nu deveni sclavul muncii tale. Caută să faci doar ceea ce îți place și alege un job spre care ai înclinație. Trebuie să existe aceea ocupație, indiferent ce alegi să faci, este foarte important să muncești cu drag și plăcere, altfel se poate transforma într-o corvoadă ce îți va consuma foarte multă energie și poate fi chiar un factor cauzator de stres.

Fii tu însuți și ai încredere în intuiția ta

Urmează-ți inima, dar nu uita de rațiune. Elimină relațiile care nu înseamnă nimic pentru tine sau care îți consumă energia. Atunci când te afli în relația nepotrivită îți consumi practic energia inutil, de asemenea și timpul care este foarte prețios și ireversibil.

Bucură-te de compania celor dragi, dar și de singurătate

Momentele de singurătate sunt potrivite pentru a reflecta asupra vieții tale și asupra modului în care trebuie să acționezi, iar cele petrecute cu cei dragi te umplu de energie, speranță și îți oferă sentimentul siguranței că ai pe cine te baza la nevoie.

Sfaturi ca sa-ti atingi obiectivele. Pașii de urmat. Ce spun psihologii