MENIU

Cum să-ți purifici casa de energiile negative. Sfaturi conform principiilor Feng Shui

Cum să menții energia pozitivă în casă, conform principiilor Feng Shui, pentru a avea parte de bunăstrare și noroc în locuința.

Principii Feng Shui care te ajută să te ghidezi în viață pentru a avea bunăstare și să atragi energia pozitivă. Cum să menții energia pozitivă în casă, conform principiilor Feng Shui, este un subiect tot mai dezbătut în ultima perioadă și în țara noastră. Energia pozitivă din casa ta poate fi menținută și amplificată, respectând câteva simple reguli Feng Shui.

Principii Feng Shui

Locuințele noastre, dar și locurile de muncă, unde ne desfășurăm activitățile zilnice, ar trebui să fie cât mai confortabile, astfel încât aici să ne simțim în largul nostru. Să ne putem relaxa în voie și, de asemenea, să putem crea și lucra în armonie.

Lumânările roșii îndeplinesc dorințele legate de sentimente. Află de ce e bine să aprinzi candele și care este rolul celorlalte culori

Eficientizați spațiile în care locuiți

Atribuiți fiecărui spațiu, încăpere sau cameră, rolul pentru care a fost conceput. Spre exemplu, dormitorul este pentru odihnă și somn. Așa că excludeți de aici prezența televizoarelor, a birourilor sau a altor obiecte care nu au legătură cu odihna. În felul acesta veți eficientiza spațiul destinat odihnei. În schimb, în dormitor puteți să păstrați mereu un recipient cu uleiuri esențiale, precum cel de lavandă, care vă va ajuta la o relaxare mai profundă și un somn mai odihnitor.

Ardeți ierburi aromatice

Despre tămâie se știe că este folosită de mii de ani în toate ritualurile religioase pentru a alunga energiile negative și pentru a purifica spațiile. De asemenea, inhalarea fumului produs în urma arderii de tămâie are efect benefic asupra sistemului nervos, în stările de anxietate și cele depresive, cât și în perioadele de stres.

Care sunt efectele benefice ale cristalelor asupra purtătorului. Pietrele semiprețioase sunt pomenite în biblie, dar sunt folosite și în ritualurile de magie

Salvia este și ea una dintre plantele considerate sacre și cu efecte așa-zise magice, de purificare. Amerindienii foloseau frecvent această plantă, uscată în mănunchiur, pe care le ardeau în diverse ritualuri, cu scopul de a purifica.

Obiceiul arderii de tămâie dar și salvie este cunoscut și practicat de numeroase popoare de pe glob, încă din cele mai vechi timpuri.

Păstrați curățenia în spațiile în care locuiți

Conform principiilor Feng Shui, spațiul în care locuiți ar trebui să fie cât mai aerisit, nu ticsit de lucruri și obiecte inutile. Acestea ar trebui depozitate, dacă este posibil în altă parte. În beciuri, garaje sau în spațiile destinate obiectelor mai puțin folosite, pentru a nu destabiliza armonia și energiile pozitive. De altfel, oricine poate observa că în spațiile mai aerisite, unde nu sunt multe lucruri îngrămădite, este mai multă armonie și relaxare. Lăsați să pătrundă soarele în interiorul încăperilor.

Puneți plante peste tot în casă

Plantele, pe lângă oxigenul pe care îl elimină, ajută și la amplificarea energiilor pozitive din spațiile în care sunt așezate. De asemenea, vor da și un aspect plăcut și viu încăperilor. Dacă o plantă s-a uscat, aruncați-o imediat. Nu țineți în casă plante moarte, deoarece acestea vor absorbi energia pozitivă din casă.

Planta de apartament care purifică aerul din locuință. Împiedica formarea mucegaiului si absoarbe umiditatea

 

 

Mai multe pe sursa: Almanah Online