MENIU

Cum să-ți îngrijești și hrănești părul în lunile de toamnă. Ce spun experții

Cum să-ți îngrijești și hrănești părul în lunile de toamnă. Foto/Arhivă

Pentru a avea un păr sănătos, trebuie să adopți o rutină. Află cum să-ți îngrijești părul în lunile de toamnă.

Odată cu sosirea toamnei, părul nostru suferă o serie de modificări din cauza diferițulor factori: schimbările de temperatură, stresul și efectul de după vară, cauzat de lunile în care am avut părul strâns și expus mult timp la soare.

În acest sezon este bine să adoptăm o rutină strictă pentru a restabili părul gros și sănătos.

Schimbările de vreme specifice toamnei, cum ar fi aerul mai uscat și rece, pot face părul mai fragil. Este recomandat să investești în produse specifice tipului de păr, care să mențină părul sănătos.

Pentru a combate uscarea și lipsa de strălucire, poate fi util să adăugați un ser de aplicat pe scalp și, ca alternativă la balsam, o mască specifică care să fie aplicată timp de 5 minute după șamponare sau să fie aplicată mai mult înainte de spălarea părului.

În cazul părului gras, cu sau fără mătreață, sunt necesare șampoane de reechilibrare și produse delicare de îngrijire a părului post-spălare. Cu toate acestea, pentru părul fragil, tratamentele de restructurare făcute în salon, precum keratina, pot ajuta.

Pentur îngrijirea zilnică, care să se facă acasă, dermatologii recomandă să alegi șampoane și balsamuri bogate în ingrediente precum uleiul de argan, untul de shea și aloe vera, care hidratează fără să îl îngreuneze.

Uscarea poate face diferența în ceea ce privește bunăstarea părului: pentru a evita uscarea și deteriorarea părului, este o idee bună să folosiți uscătoare de păr și plăci de îndreptat cu ioni negativi.

A mânca corespunzător poate avea beneficii pentru scalp

Suplimentele pentru păr toamna sunt chiar necesare. În timpul toamnei este obișnuit să se constate o creștere a căderii părului, adesea legată de ciclul natural de reînnoire sezonieră: toamna, mulți foliculi intră în faza de vărasre, o afecțiune cunoscută sub numele de efluviu telogen sezonier.

Dacă nu este excesivă, este o cădere fiziologică și normală, care apare ciclic și în alte perioade ale anului. Dacă căderea părului este mai gravă, merită să consulți un dermatolog, pentru a preveni eventualele cauze care pot duce la căderea părului.

Biotina este deosebit de utilă în stimularea creșterii părului și a unghiilor, în timp ce zincul ajută la prevenirea căderii părului și susține un scalp sănătos.

Dedicarea a câteva minute unui masaj delicat în timpul spălării stimulează circulația sângelui, favorizând creșterea părului.

Nutriția joacă un rol fundamental în bunăstarea părului tău: integrarea fructelor și legumelor de sezon este cea mai bună modalitate de a menține un păr sănătos. Experții spun că uneori sunt mai eficiente și decât suplimentele.

Mai multe articole despre:
ingrijesti hranesti parul toamna