MENIU

Cum să te îmbraci la job! Ghid pentru o prezență impecabilă la birou

De cate ori te-ai intrebat “cu ce ma imbrac azi la birou?” sau “am un interviu important, cum ar trebui sa ma prezint?”. Tinutele pe care le vei imbraca la interviul de angajare si, mai apoi, pe parcursul carierei pot influenta pozitiv sau negativ parerile angajatorului si ale colegilor tai, scrie hipo.ro.

La o prima intalnire, exista o perioada scurta de 12 secunde in care interlocutorul decide ce fel de persoana esti si astfel se creeaza acea prima impresie care cu greu mai poate fi schimbata. Intr-un mediu profesional in care iti petreci in medie 9 ore pe zi, este important sa proiectezi un stil vestimentar si o atitudine in concordanta cu valorile si regulile interne ale companiei, insa fara sacrificarea totala a stilului personal.

In acest context, identificarea personalitatii vestimentare, trecerea de la tinutele lejere si dezordonate din timpul anilor universitari, organizarea tinutelor ce te vor reprezenta in mediul profesional in care activezi sau vei urma sa intri capata o alta insemnatate si dimensiune. De aceea, este important sa indentifici stilul vestimentar ce te caracterizeaza.

In decursul timpului, au fost definite cateva tipuri in care te poti regasi, pentru care am conceput sfaturi utile de abordare la birou:

Clasica: Esti o persoana care se imbraca elegant si conservator, folosind o paleta cromatica restransa la griuri, bej-uri si bleumarin. Iti plac materialele fara imprimeuri, camasile, pantalonii sau fustele drepte.

Sfaturi:
- evita monocromia tinutelor si adauga un plus de culoare (galben-oranj, verde-menta, mov inchis sau albastru turcoaz);
- alege croieli moderne (schimba fusta dreapta cu una tip creion, alege un sacou cambrat in locul celui cu 3 nasturi) si poarta un colier sau cercei statement. Citeste mai mult...