Cum să slăbești sănătos. Câte mese trebuie să incluzi în alimentația zilnică
Uitați de meniul bine stabilit care include trei mese pe zi. Grație unui nou studiu, publicat în revista "Nutrition Research", experții din domeniu reconfirmă faptul că mesele, reduse în cantitate, dar frecvente sunt cheia slăbirii și aportul necesar pentru întreținerea sănătății. Porțiile mici nu conduc la o slăbire bruscă a organismului și nici la afectarea masei musculare, trupul modelându-se corect și natural, transmite The Mirror.
Celebrități de la Hollywood precum Jennifer Aniston, în vârstă de 46 de ani, își datorează silueta de invidiat regimului alimentar care corespunde celor notate mai sus, respectiv porțiilor mici, dar dese. Aniston a declarat, în nenumărate rânduri, că 'supraviețuiește' cu cinci mese pe zi.
Studiul, publicat în revista de specialitate "Nutrition Research", punctează faptul că stabilirea unui program sănătos și consecvent de alimentație este provocarea cu care se confruntă numeroși nutriționiști.
Pentru a ajunge la acest rezultat, cercetătorii au comparat două regimuri, pe parcursul a două săptămâni. Primul, practicat de cei care mânăncă două mese pe zi și cel de-al doilea utilizat de cei care iau șase mese pe zi. Deși, în ambele cazuri, consumul de calorii a rămas la același nivel, cei care au mâncat șase mese pe zi au slăbit și și-au păstrat masa musculară.
Mai mult, cei care au mâncat șase mese pe zi au avut niveluri mult mai sănătoase ale glucozei, insulinei și colesterolului în corp.