MENIU

Cum să scapi de mătreaţă cu soluţii naturale

<p>Cum să scapi de mătreaţă cu soluţii naturale</p>

Mătreaţă este o adevărată durere de cap, nu de puţine ori cei care se confruntă cu ea caută diferite soluţii pentru a rezolva problema. Înainte de orice trebuie să înţelegi care sunt cauzele ei.

Mătreaţă poate fi generată de şampoanele nepotrivite şi de tratamentele cosmetice de îngrijire a părului că şi de lipsa unur vitamine şi minerale din dietă. Apa dură poate fi un alt vinovat pentru mătreaţă. Atunci când apa din casă conţine calciu, fier şi magneziu poate duce la uscarea scalpului sau la mătreaţă.

Există o multitudine de metode naturale care să te ajute să scapi de mătreaţă. Ele pot reduce sau elimina scalpul uscat, fiind benefice pentru ţine şi pielea ta, spre deosebire de alternativele cu chimicale.

Iată câteva sfaturi pentru a îndepărta mătreaţă, potrivit Howtogetridofstuff.com.

Toarnă o lingură de urzici uscate într-o ceaşcă de apă fierbinte. Lasă urzică în apa fierbinte pentru cel puţin o oră. Apoi trece amestecul printr-o strecurătoare astfel încât să îndepărtezi urzicile. Spală-ţi părul. Unge-ţi apoi podoabă capilară cu apă cu urzică şi rămâi aşa timp de 30-40 de minute. Repetă procedura de cel puţin trei ori pe săptămână.

Încălzeşte patru linguri de ulei de măsline într-un bol. Stoarce apoi jumătate de lămâie în ulei. Aplică mixtură pe păr şi scalp. Apoi spală-ţi părul cum o faci în mod obişnuit.

Citeşte continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.