Cum să scapi de febră rapid
Febra este un episod destul de urat si nimanui nu-i place sa fie bolnav. Insa, inainte de a lua orice decizie pentru a scadea febra, nu uita ca aceasta este o reactie normala si naturala a organismului de a lupta cu boala. Febra poate fi simptomul unei afectiuni serioase si nu o vei putea combate daca nu rezolvi intai boala. Tocmai de aceea pe eticheta multora dintre medicamentele antitermice scrie ca daca febra nu dispare dupa 3 zile, trebuie sa ceri sfatul doctorului.
Medicamentele care se elibereaza fara reteta sunt menite sa rezolve o infectie virala minora. Acestea au rolul de a controla febra medie pentru ca tu sa poti “functiona” pe timpul zilei. Insa daca febra persista, nu continua cu medicamentele fara sa ceri sfatul medicului.
Oamenii sunt familiarizati cu ideea ca 37 de grade Celsius este temperatura normala a corpului. Adevarul este ca temperatura corpului uman difera pe parcursul zilei si difera de la persoana la persoana. De exemplu, atunci cand mananci sau cand faci sport, temperatura creste. Pornind de la premisa de mai sus, un om care are 38 grade Celsius la un moment dat dupa un efort sau intr-o zi caniculara considera ca are febra. Gresit! Nu are in acest context; depinde de valoarea temperaturii sale in diverse momente ale zilei. In schimb, daca temperatura creste de 39,2 grade Celsius, suna medicul. Iar daca e mai mare de 40 de grade, mergi direct la Urgente! Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.