MENIU

Cum să folosești bicarbonatul de sodiu împotriva făinării plantelor. Soluții și sfaturi pentru a scăpa și a preveni această problemă

Cum să folosești bicarbonatul de sodiu împotriva făinării plantelor. Soluții și sfaturi pentru a scăpa și a preveni această problemă care afectează plantele de apartament, dar și pe cele de grădină.

Ce este fainarea si cum afecteaza plantele?

Fainarea este o afectiune cauzata de diferite tipuri de fungii care se dezvolta pe frunzele plantelor. Aceasta se manifesta prin aparitia unei pulberi fine si albe pe suprafata frunzelor, tulpinilor sau florilor. In timp, fainarea poate afecta negativ capacitatea plantelor de a face fotosinteza, reducand astfel cresterea si productia de flori sau fructe. In plus, aspectul estetic al plantelor este afectat, ceea ce poate fi dezamagitor pentru orice gradinar sau iubitor de plante.

De ce se îngălbenesc frunzele trandafirilor. Sfaturi pentru salvarea plantelor

Cum sa combateti fainarea folosind ingrediente naturale

Pentru a combate fainarea si pentru a proteja sanatatea plantelor, puteti folosi o solutie simpla si eficienta, preparata din ingrediente naturale. Iata cum sa pregatiti si sa aplicati aceasta solutie:

Ingrediente necesare:

  • 1 g bicarbonat de sodiu,
  • 1 g ulei de neem,
  • 2 g baza de sapun lichid,
  • 250 ml apa calda.

Metode pentru a scapa de buruienile din gradină, fără a folosi chimicale. Trucuri si sfaturi utile

 

sursa