MENIU

Cum să scapi de cicatricele lăsate de acnee pe faţă

Nimeni nu se bucură atunci când are coşuri, iar cicatricile lăsate de acestea sunt chiar mai groaznice. Unele dintre aceste semne post-coşuri pot dispărea de la sine cu timpul, iar răbdarea este cheia succesului. Pentru a accelera procesul, încearcă aceste trucuri şi sfaturi foarte utile.  

Foloseste intotdeauna produse cu protectie solara

Fie ca vorbim de crema de fata sau de fond de ten, toate trebuie sa aiba SPF de cel putin 15. De asemenea, evita sa stai prea mult timp in soare, pentru ca pielea se va vindeca mai greu. Razele UV stimuleaza productia de pigmenti, ceea ce face urmele de pe chipul tau sa se vada si mai tare.

Exfoliaza-te cu AHA şi BHA

AHA inseamna afla alpha hydroxy acid, iar BHA beta hydroxy acid. Primul se gaseste in special in produsele anti-imbatranire, iar cel de-al doilea are efect anti-bacterial si anti-inflamator. Cauta exfoliante care contin aceste ingrediente.

Foloseste produse cu vitamina C

Acest ingredient lupta impotriva inflamarii pielii si stimuleaza disparitia petelor de pe piele.

Repara-ti tenul folosind uleiuri naturale

Poti investi in diferite uleiuri pentru ten, dar iti recomandam sa apelezi la cele naturale. Cele mai la indemana sunt uleiul de masline si cel de cocos, pe care le poti folosi atat pentru demachiere, cat si pentru hidratare.

Apeleaza la tratamente profesioniste

Un astfel de tratament nu este atat de costisitor precum crezi, in special daca iei in considerare beneficiile pe care ti le aduce. Fa-ti temele inainte: cauta recomandari pe internet, verifica review-urile de pe paginile de Facebook ale clinicilor care ti-au atras atentia etc.

sursa

Mai multe articole despre:
acnee faţă semne acnee