MENIU

Cum să scapi de punctele negre de pe față și nas. Sfaturi pentru a înlătura această afecțiune

Cum să scapi de petele negre de pe față și nas. Sfaturi pentru a înlătura această afecțiune atât de comună și neplăcută.

Punctele negre sunt mici pete care apar pe față, de obicei în jurul nasului. Din păcate, este aproape imposibil să previi complet apariția acestora. Însă pot fi controlate prin câteva metode aflate la îndemâna oricui.

Cum să scapi de punctele negre de pe nas

Există diverse măsuri pentru prevenirea și formarea de noi puncte negre, dar și pentru a le elimina pe cele existente. Cu toate acestea, este foarte important să fii atent privind metodele utilizate în mod frecvent, cum ar fi folosirea benzilor pentru pori, deoarece acestea pot avea consecințe nedorite și pot face mai mult rău decât bine.

Punctele negre se formează atunci când porii sunt blocați cu sebum, care este uleiul secretat de piele, și particule de praf.

Expunerea la aerul poluat face ca depunerile să se oxideze, rezultând aspectul negru.

Ele se formează de obicei în locurile unde se produce sebum în exces, cum ar fi în jurul nasului, frunții, bărbiei și chiar a umerilor, spatelui și a pieptului.

Multe metode, deși eficiente în îndepărtarea punctelor negre, pot provoca cicatrici, infecții și iritații atunci când sunt făcute acasă. De aceea trebuie să aveți grijă când recurgeți la orice metodă de curățare a porilor.

Iată câteva metode de curățare și îndepărtare a punctelor negre din piele.

Cum să folosești roșiile în cosmetică. Ce beneficii nebănuite au asupra pielii tale

Folosește acidul salicilic

Acidul salicilic, găsit în numeroase produse de curățare, descompune sebumul și celulele moarte ale pielii.
Începe prin a-ți spăla fața cu acid salicilic o singură dată pe zi și, de asemenea, spălă-te de mai multe ori. Dacă pielea ta se adaptează bine, poți crește treptat frecvența până la de două ori pe zi.

Exfolierea

Exfolierea poate să nu trateze eficient afecțiunile pielii, cum ar fi acneea, dar rămâne o opțiune excelentă pentru combaterea punctelor negre, în special atunci când folosești un produs care conține acizi alfa și beta hidroxi (AHA și BHA).

Susan Massick, dermatolog și profesor asociat de dermatologie la Centrul Medical Wexner de la Universitatea de Stat din Ohio, recunoaște că periile pentru piele sunt excelente pentru exfoliere, dar recomandă folosirea lor cu prudență, scrie msn.com.
 
Folosiți o perie specială de curățare a tenului. Se recomandă să folosiți o perie specială, nu una normală, deoarece acest lucru v-ar putea irita dacă aveți pielea sensibilă, de asemenea, trebuie să faceți asta doar ocazional.

Creme cu retinoizi

S-a dovedit faptul că cremele topice cu retinoizi curăță eficient porii și îndepărtează punctele negre.

Măștile cu argilă

Măștile de argilă sunt excelente la îndepărtarea sebumului din pori, iar unele includ și sulf pentru a elimina celulele moarte ale pielii. Cărbunele produce efecte similare, iar rezultatele sunt impresionante.
 
Citeste continuarea pe Almanah Online
Mai multe articole despre:
remedii puncte negre fața cosmetica sanatate