MENIU

Cum să prepari cel mai gustos drob - ingredientul secret care îl face delicios

Cum să prepari cel mai gustos drob - ingredientul secret care îl face delicios

Drobul, o delicatesă pe care gospodinele o gătesc pentru masa de Paşte, poate fi extrem de delicios dacă este pregătit ca la carte sau, din contră, poate fi extrem de fad şi de sfărâmicios. 

Dar care este secretul unui drob "ca la carte"? Un drob pe care să îl mănânci cu toată plăcerea din lume? Va prezentăm o reţetă de drob de pui, cu un ingredient secret - caşcavalul - , ingredient care îi va oferi preparatului o textură absolut delicioasă.

Ingrediente:

500 g ficăţei de pui
500 g ceapă verde (2 legaturi) sau ceapă veche
1 legatura de usturoi verde (opţional)
4 linguri de ulei 
sare, piper negru macinat
1 ardei roşu (optional)
12 ouă fierte de prepeliţă sau 5-6 ouă fierte de găină
250 g ciuperci proaspete
150 g cascaval tăiat cubuleţe
2 ouă crude
1 legătura de pătrunjel verde
o mână de mărar verde
câteva frunze de leurdă (opţional)

Cum se prepară: 

Ceapa şi usturoiul verde se taie rondele, ciupercile se taie în cuburi mari. Se pun pe foc două tigăi: într-una se călesc  ciupercile cu 1 lingură de ulei, până se rumenesc, iar în cea de-a doua tigaie se pun ceapa şi usturoiul verde la călit în 3 linguri de ulei, fără sare. Sarea întăreşte ficatul şi se adaugă doar la final, după ce se stinge focul.

Ceapa trebuie să devină sticloasă, fără să se ardă. Se adaugă ficăţeii de pui şi se amestecă, se sotează până ce se rumenesc uşor. Ficăţeii nu trebuie să fie gătiţi complet pentru că vor merge şi la cuptor. 

Se fierb ouăle de prepeliţă.

Ficăţeii răcoriţi se dau prin maşina de tocat prevăzută cu sită cu găuri mai mari. În pasta obţinută se adaugă ouăle crude, pătrunjelul verde, mărarul şi leurda tocate precum şi ciupercile sotate. 

Caşcavalul se  taie în cubuleţe mici, iar ardeiul roşu în cubuleţe şi mai mici.

Toate ingredientele se amestecă. Se pun în forme cu grijă pentru a aşeza ouăle fierte la mijloc, apoi se dau la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 25 de minute (pentru forme mici) şi 40 de minute (forme mari)

Se lasă câteva ore la răcorit şi se scoate din forme. Poftă bună!

 

Sursa

Mai multe articole despre:
ciuperci retete Paşte drob de pui drab caţcaval