Cum să oprești rapid diareea. Tot ce trebuie să știi despre această afecțiune
Cum să oprești rapid diareea. Remedii la îndemâna oricui. Tot ce trebuie să știi despre această afecțiune și cum poți gestiona episoadele neplăcute care apar. Remedii la îndemâna oricui.
Diareea este o afectiune comuna, dar neplacuta, care poate afecta pe oricine. Cauzele sunt diverse. De la infecții, bacterii sau paraziți.
Se poate vorbi de diaree dacă ai scaune foarte moi sau apoase de trei sau mai multe ori in decurs de 24 de ore.
Stim ca pare greu de crezut, dar trebuie sa stii ca diareea acuta poate fi unul dintre cele mai bune mecanisme de aparare ale organismului impotriva unei infectii temporare sau a unui virus. Desi sunt incomode si neplacute de tratat, simptomele diareei pe termen scurt ajuta la eliminarea rapida a substantelor daunatoare din tractul gastrointestinal inainte ca acestea sa aiba sansa de a provoca si mai multe probleme. Iată cum poți opri rapid diareea.
Hidratarea corespunzatoare:
Diareea poate cauza pierderi semnificative de lichide si electroliti, ducand la deshidratare. Consumati lichide in cantitati mari, cum ar fi apa, ceaiuri din plante sau solutii de rehidratare orala. Evitati bauturile carbogazoase si cele cu cafeina, care pot agrava diareea.
Dieta BRAT:
Dieta BRAT (banane, orez, sos de mere si paine prajita) este recomandata pentru a calma stomacul. Aceste alimente sunt usor digerabile si pot ajuta la solidificarea scaunelor. Totodata, uleiul de seminte de in s-a demonstrat ca reduce durata diareei.
-Alimente probiotice:
Consumati alimente bogate in probiotice, cum ar fi iaurtul sau kefirul. Probioticele ajuta la restabilirea florei intestinale sanatoase si pot accelera recuperarea.
- Probiotice (50 de miliarde de unitati zilnic): Acestea ajuta la combaterea infectiilor si pot ajuta la recolonizarea intestinului cu bacterii sanatoase.
- Enzime digestive (2 inainte de fiecare masa): Aceste enzime ajuta la absorbtia nutrientilor.
- Pulbere de glutamina (5 grame de 2 ori pe zi): Glutamina este un aminoacid care ajuta la repararea tractului digestiv, deosebit de important pentru persoanele cu diaree cronica.
- Suc de aloe vera (1/2 cana luata de aproximativ 3 ori pe zi): Acesta vindeca mucoasa sistemului digestiv si se descompune usor.
- Fibre incoltite crude din seminte de in si chia (2-3 linguri pe zi): Fibrele solubile gasite in seminte pot ajuta la ingrosarea scaunelor si la reducerea frecventei diareei.
-Evitarea alimentelor iritante:
Reduceti consumul de alimente picante, grase sau foarte dulci, care pot agrava diareea. De asemenea, evitati lactatele si alimentele bogate in fibre, pana cand simptomele se amelioreaza.
Ceaiuri si suplimente naturale:
Ceaiurile de menta, ghimbir sau musetel pot ajuta la calmarea stomacului si la reducerea crampelor.
Unii oameni considera ca o cantitate mica de miere si radacina de ghimbir adaugata in ceaiul de plante ajuta la calmarea stomacului si la reducerea iritatiei.
De asemenea, suplimentele de zinc pot sprijini sistemul imunitar si pot reduce durata diareei.
Odihna si relaxare:
Odihna este esentiala pentru recuperare. Stresul si oboseala pot agrava diareea, deci asigurati-va ca va odihniti suficient si evitati activitatile stresante.
Varianta mortală a variolei maimuței a ajuns în Europa. Adrian Marinescu, precizări importante pentru populație: cum se transmite și care sunt simptomele
sursa: Sfat Naturist