MENIU

Cum să închiriezi un TREN pentru o petrecere. Tariful: 25 euro pe kilometru

Business de entertainment la CFR - Charter CFR

Trenul Charter este un serviciu special al CFR Călători, prin care un tren poate fi închiriat şi pus astfel exclusiv la dispoziţia clienţilor - persoane fizice, firme, case de producţie, agenţii de turism, tour operatori.

Este un serviciu care poate fi personalizat şi are următoarele particularităţi conform solicitării clienţilor: rute, ore de circulaţie,  confort, condiţii. Trenul poate fi format din diverse tipuri de vagoane cu posibilităţi de a beneficia în timpul călătoriei de servicii de dormit, cuşetă, bar bistro, restaurant şi altele suplimentare, se arată într-un newsletter electronic al CFR Călători.

Un pachet turistic "altfel"

Desfăşurarea unor evenimente într-un tren în mişcare poate conferi originalitate şi succes multor acţiuni de genul: conferinţă de presă, eveniment de lansare a unui produs, diverse filmări sau reclame, team-building, petreceri private, revelioane sau pur şi simplu începutul unui pachet turistic „altfel".

Ca o exemplificare strict orientativă, pentru varianta de tren charter în relaţia Bucureşti Nord - Braşov şi retur (în aceeaşi zi), având în compunere două vagoane clasa a I-a (salon) şi un vagon restaurant, tariful de transport porneşte de la 25 de euro/tren/km.

Detalii despre modalitatea de achiziţionare a serviciului Tren Charter sunt disponibile la adresele http://www.cfrcalatori.ro/53.

Cum închiriezi trenul

Pentru a înţelege procedura de realizare a unui transport charter, CFR Călători a detaliat amănuntele legate de o astfel de închiriere.

Comenzile de trenuri charter şi vagoane special comandate se execută în baza unei cereri de intenţie (transmisă cu 30 zile în avans) în care beneficiarul prezintă cât mai multe detalii cu privire la transportul dorit, şi anume:
• relaţia de transport;
• numărul de persoane;
• clasa de confort (categoria de vagoane: clasa I sau clasa a II-a, vagon de dormit, cuşetă, restaurant sau bar);
• perioada de transport (data);
• transport dus sau dus-întors;
• orarii aproximative pentru întocmirea de trase;
• servicii auxiliare (catering la bordul trenului, sistem de sonorizare, sistem video, reamenajări în vagoane, alimentarea cu apă a vagoanelor, alimentare cu energie electrică a vagoanelor restaurant/bar în perioada de staţionare/remizarea trenului pentru funcţionarea aparatelor electrice, paza garniturii, depozitarea sacilor cu gunoi, utilizarea saloanelor oficiale, utilizarea spaţiilor de parcare, accesul camioanelor la linia unde este garat trenul,  etc).

„Cererile sunt analizate pentru definirea prestaţiilor care trebuie asigurate, a condiţiilor tehnice şi de exploatare. În funcţie de prestaţii se stabilesc ofertele de preţ", precizează reprezentanţii CFR Călători.

Mai multe detalii pe Adevarul.ro.

Mai multe articole despre:
tren trenuri CFR Călători