MENIU

Cum să detoxifici sistemul limfatic

Cum să detoxifici sistemul limfatic

Sunt multe persoane care nu au auzit niciodata de drenajul limfatic sau de sistemul limfatic.

Cu toate acestea, sistemul limfatic este la fel de important pentru corp ca si sistemul circulator. Cercetatorii au descoperit ca sistemul limfatic este vital atat pentru repararea tesuturilor, cat si pentru combaterea inflamatiei in majoritatea organelor din corpul uman.

De ce trebuie sa-ti detoxifici sistemul limfatic

Zilnic suntem expusi la mii de toxine. Cand acestea se acumuleaza si nu ne detoxificam regulat, organele interne au de suferit. Aici intervine sistemul limfatic. Acesta curata lichidul din jurul celulelor, inlaturand impuritatile si produsele reziduale. Acest lucru va ajuta celulele din corp sa functioneze la nivel optim.

Plante medicinale

Plantele si ceaiurile pot fi de folos in curatarea limfei. Una dintre cele mai eficiente plante pentru detoxifierea sistemului limfatic este echinaceea, scrie viataverdeviu.ro. Aceasta stimuleaza imunitatea si stimuleaza functia limfatica. Echinaceea este folosita pentru a reduce inflamatia si a combate infectiile bacteriene, fungice si virale. Echinaceea intareste anumite celule din nodulii limfatici numite macrofage, care excreta toxinele din limfa.

Sauna

Transpiratia este una dintre cele mai bune metode pentru a scapa de toxinele din corp. Sauna mareste temperatura corpului, stimuland glandele sudoripare. Toxinele acumulate, cupru, plumb, sare, mercur si alte chimicale periculoase sunt eliminate prin transpiratie.

Mai multe articole despre:
toxine detox limfatic detoxifiere limfatică