MENIU

Cum să decojeşti o lămâie în funcţie de utilizarea cojilor

Cum să decojeşti o lămâie

Coaja de lămâie este ingredient esenţial în multe reţete, pentru că revigorează gustul oricărui preparat: de la dulciuri până la sosuri, dressinguri şi fripturi. Aproape că am putea spune că o bucăţică de coajă de lămâie egalează ca importanţă uleiul de masline şi sarea într-o bucătărie. Învaţă să decojeşti perfect lămâile în funcţie de reţetele în care le vei folosi.

Lamaia este acel ingredient unic care poate aduce echilibru intr-un fel de mancare, evidentiind aromele prin aciditatea sa si adaugand intensitatea parfumului de citrice. Desi cel mai des este recomandat sucul de lamaie, si coaja poate face diferenta atunci cand este adaugata intr-un preparat. Este perfecta mai ales atunci cand ai nevoie de aroma concentrata de lamaie fara sa adaugi lichid. Coaja contine uleiuri esentiale care sunt ca o explozie ade gust intr-un preparat.

Cand vrei sa decojesti lamai, indiferent de metoda, tine cont ca trebuie sa speli bine fructul inainte de folosire ca sa elimini orice urma de ceara sau chimicale de la suprafata lui. Un alt secret ca sa te bucuri de gustul intens de citrice fara sa fie amar este sa cojesti doar partea galbena din coaja, fara a lua si din cea alba. Pentru asta nu trebuie sa apesi foarte tare pe lamaie atunci cand ii razi coaja.

Cum sa decojesti lamaile in functie de utilizarea cojilor?

1. Daca ai nevoie de coaja rasa fin pentru un sos, pentru o prajitura sau pentru o inghetata de casa, o razatoare microplane e tot ce ai nevoie. Dintii sai ascutiti iau coaja de citrice fara efort, lasand in urma firicele fine de coaja.

2. Tot pentru coaja rasa poti folosi curatatorul de citrice, care are in capat o serie de inele foarte ascutite. Diferenta fata de prima metoda este ca ai nevoie de mai multa presiune ca sa obtii fasii fine de coaja de lamaie si de multe ori vei culege odata cu ele si o parte din coaja alba si amara.


Citeste mai mult pe foodstory.ro.