MENIU

Cum să cureţi corect un dovleac în şase paşi simpli

Cum să cureţi corect un dovleac în şase paşi simpli

Dovleacul este unul dintre cele mai sănătoase alimente specifice toamnei. Nu numai că este foarte bogat în vitamine, fibre şi potasiu, dar este şi foarte gustos. Plăcintă cu dovleac, ştrudel cu dovleac, dovleac copt – ni se face poftă doar la auzul acestor denumiri de reţete. Dar ce ne facem când vine vorba de curăţatul acestui uriaş portocaliu? Cum procedăm? Noi va explicăm astăzi cum puteţi curată cu uşurinţă un dovleac în doar 6 paşi simpli.

1. Spală dovleacul cu multă apă pentru a îndepărta murdăria de pe suprafaţă cojii. Dacă observi porţiuni stricate, îndepărtează-le cu ajutorul unui cuţit.

2. Taie dovleacul în porţiuni egale, exact aşa cum ai proceda cu un pepene. Dacă dovleacul prezintă acele mici şanţuri specifice, poţi să tăi feliile de-a lungul lor. În caz contrar, poţi crestă câteva linii în coajă dovleacului şi apoi să tai de-a lungul acestora.

3. Foloseşte o lingură mare din inox pentru a scoate seminţele din dovleac. Curăţă dovleacul până ajungi la miezul acestuia. Păstrează seminţele pe un ziar şi lasă-le la uscat pentru a le consuma mai târziu.

4. Pune feliile de dovleac cu miezul în sus într-o tavă în care ai turnat două căni de apă. Bagă-le la cuptor pentru 40-45 de minute (170 de grade Celsius).

5. După ce au trecut cele 45 de minute, întoarce dovleacul cu coajă în sus şi înţeapă-l din loc în loc cu o furculiţa. Lasă-l la copt încă 15 minute.

6. Scoate dovleacul din cuptor, lasă-l puţin la răcit, iar apoi curată-i miezul cu o lingură din inox. Foloseşte miezul pentru a prepară reţete gustoase sau păstrează-l la congelator pentru o altă ocazie.

Sursa: gustos.ro

Mai multe articole despre:
dovleac curăţat dovleac