MENIU

Cum să combaţi astenia de primăvară cu muguri de plop

Muguri de plop

Pentru îngrijirea pielii și stimularea cicatrizării rănilor superficiale, unguentul din muguri de plop este ideal. Din acești muguri se prepară și alte remedii, ca pulberea sau tinctura, cu efecte benefice în tratarea multor boli.

Tinctura alungă stările de astenie și bolile respiratorii

Pentru a trata afecțiunile sistemului nervos, tinctura (câte 50 de picături de 3-4 ori pe zi) acționează în durerile de cap, în accesele de febră și în stările de astenie fizică și psihică.

Acțiunea mugurilor de plop este recunoscută în afecțiuni precum bronșita acută sau cronică, astmul bronșic, tusea de diferite etiologii, laringita, durerile de gât, gripa, guturaiul, hemoragiile pulmonare, tuberculoza. Pentru astfel de situații se recomandă folosirea tincturii din muguri de plop. Are efect expectorant și fluidizant al secrețiilor bronșice, antiviral, antiseptic, dar și stimulent imunitar.

Pulberea stimulează imunitatea

Pentru combaterea cancerului, mugurii de plop sunt de ajutor, pentru că au efect de stimulare a imunității, de reglare hormonală și acțiune citostatică directă. Pentru a obține acest efect, se ia câte o linguriță de pulbere de muguri de plop de 4 ori pe zi, pe stomacul gol, într-o cură prelungită de minimum 3 luni.

Tratează reumatismul

Datorită prezenței salicinei, mugurii de plop au acțiune sedativă și antiinflamatoare benefică în caz de reumatism, spondiloză anchilozantă și sciatică. Este recomandată ultilizarea lor în combinație cu scoarța de salcie și crețușca, care la rândul lor conțin salicină, astfel obținând un efect sporit pentru a trata reumatismul.

Află cum să scapi de problema hemoroizilor cu leacuri din muguri de plop AICI