Realitatea.net
MENIU

Cum să calmezi în mod natural arsurile la stomac

Aproape 20% din populaţia mondială suferă de arsuri la stomac, arată statisticile. Alimentaţia dezechilibrată, anumite medicamente, stresul şi fumatul sunt câteva dintre cauzele arsurilor la stomac.

De obicei, arsurile la stomac sunt declanșate de mâncare și se produc atunci când acidul din stomac intră în tubul digestiv, arzând partea din spate a gâtului. Astfel, durerea puternică poate radia în piept, mergând din spatele sternului până în gât.

Arsurile la stomac pot fi însoțite de stări de greață sau flatulență, în timp ce disconfortul poate dura până la două ore.

Iată, așadar, câteva remedii eficiente pentru calmarea arsurilor la stomac!

Atunci când ai arsuri, în locul calmantelor din farmacie, poţi apela cu încredere la remediile din muşeţel. Prepari infuzia din muşeţel adăugând o lingură de flori la o cană cu apă clocotită. Lasă cana acoperită timp de 15 minute, după care poţi bea câte 2-3 căni pe zi.

Şi infuzia obţinută din salcâm este indicată pentru a calma aciditatea gastrică. Adaugă o lingură de flori uscate de salcâm la o cană cu apă fierbinte, după care bea câte 3 căni de infuzie pe zi, timp de 1-2 săptămâni.

De asemenea, ceaiul de gălbenele este indicat în caz de arsuri la stomac, deoarece calmează mucoasa stomacului. Pentru prepararea ceaiului de galbenele aveti nevoie de 40 g planta la 1 litru de apa rece. Amestecul se fierbe aproximativ 15 minute, dupa care se filtreaza si se beau cel mult 3 cani pe zi, maximum 2 saptamani. Cura se reia doar dupa 6 saptamani.

Remedii la fel de eficiente pentru arsurile la stomac sunt şi ceaiurile de lemn-dulce şi busuioc. Pentru preparea ceaiului de lemn-dulce aveţi nevoie de 1-2 linguriţe de rădăcina rasă care se lasă la macerat într-o cană cu apă rece, timp de 12 ore. Se bea o cană pe zi, timp de 3-4 săptămâni.

Ceaiul de busuioc se bea la sfârşitul fiecărei mese, nu mai mult de o ceşcuţă. Acesta se prepară din 30 g plantă şi 1 litru de apă fiartă. Ceaiul se lasă la infuzat 10 minute, după care se filtrează şi se bea.

Sursa: clicksanatate.ro