MENIU

Cum s-a asigurat „binomul” DNA-SRI că Dan Voiculescu este condamnat în dosarul ICA. DNA a eliminat trei judecători din dosar

Cum s-a asigurat „binomul” DNA-SRI că Dan Voiculescu este condamnat în dosarul ICA. DNA a eliminat trei judecători din dosar

DNA a făcut dosare penale pentru trei judecători din dosarul ICA, pentru a se asigura că profesorul Dan Voiculescu va fi condamnat.

Dacă până acum s-a vorbit despre cazul lui Stan Mustață, arestat și condamnat de DNA, acum apar informații despre alți doi judecători din dosar, cărora DNA le-a făcut și lor dosare penale. Informația a fost oferită de avocatul Cristi Popescu, prieten al lui Stan Mustață, în emisiunea „Culisele Justiției”, realizată de Laura Duță, care a afirmat că doi judecători de la Tribunalul București au avut și ei dosare la DNA, unul fiind judecat și condamnat ulterior.

„Când dosarul era la Tribunalul București și era judecat de președintele Secției a II-a penală, dacă îmi aduc bine aminte, acelui judecător DNA i-a făcut un dosar, nu a fost arestat, dar I s-a cerut să renunțe la dosar. Ceea ce s-a și întâmplat, dosarul fiind preluat de o doamnă judecător de la Tribunalul București, care este arestată, dacă ne aducem bine aminte. După care dosarul ajunge la un al treilea judecător din acel ultim ciclu procesual al dosarului lui Dan Voiculescu, care pronunță acea condamnare în fond la șase ani de închisoare. Apoi dosarul ajunge la Curtea de Apel București și este repartizat completului din care făcea partea Stan Mustață, el fiind al doilea judecător din dosar care a fost arestat. Deci avem trei judecători care au avut dosare la DNA, unul a reușit să scape renunțând la dosar, doi sunt arestați și, în cele din urmă, condamnați”, a spus avocatul Cristi Popescu.

Stan Mustață a fost arestat preventiv în 2014 și condamnat definitiv în 2016, iar în 2018 a murit în timp ce era încarcerat. Tot în 2014 au fost pronunțate și condamnările definitive în dosarul ICA.

 

Mai multe articole despre:
dna sri binom ica