MENIU

Cum sa ai o viata intima sanatoasa. Metode de stimulare a libidoului. Sfatul doctorului

Cum sa ai o viata intima sanatoasa. Metode de stimulare a libidoului. Sfatul doctorului

Metode pentru a avea o viață intimă sănătoasă. Ce spune doctorul Cezar, cardiolog de profesie, în cadrul unui podcast despre metodele de îmbunătățire a calității vieții intime.

Metode pentru a avea o viață intimă sănătoasă

Conform specialistului, dorința de dragoste și libidoul sunt influențate de anumiți hormoni. Din acest motiv trebuie ținut cont de anumiți factori pentru a avea parte de o viață amoroasă satisfăcătoare, care, face bine atât la inimă, cât și la minte. Iată ce recomandă specialistul.

Relația

Primul și cel mai important aspect este relația. Aceasta trebuie cosntruită alături de un partener cu care rezonezi pe toate planurile.

Somnul și odihna

Somnul și odihna sunt foarte importante, mai ales în cazul bărbaților, deoarece îi ajută pentru creșterea nivelului de testosteron.

Reducerea consumului de zahăr

Zahărul afectează arterele domnilor, dar și ovarele doamnelor. Consumul excesiv de zahăr creează foarte multă anxietate și poate afecta viața amoroasă a cuplului.

Cum arată femeia ideală, în ochii unui bărbat. Calități pe care le apreciază bărbații cel mai mult la partenerele lor

Postul intermitent

Postul intermitent este recomandat de doctorul Cezar, care subliniază faptul că nu este recomandat postul prelungit, deoarece, aceste creează o diminuare a potenței și a libidoului. Însă, un post intermintent, făcut o dată sau de două ori pe săptămână, revigorează organismul. În timpul postului intermitent crește HGH, care este hormonul tinereții, conform sursei.

Vitamina D

Expunerea la soare ajută la asimilarea vitaminei D, iar aceasta influențează foarte mult libidoul. În cazul doamnelor care se confruntă cu lipsa libidoului, medicul le recomandă să-și facă analiza de vitamina D.

Greutatea corporală

Greutatea este, de asemenea, foarte importantă pentru a avea o viață intimă fericită, deoarece, conform medicului, grăsimea în exces de pe abdomen, afectează calitatea vieții intime. Explicația medicului constă în faptul că bărbații care au burtă își transformă testosteronul în estrogen.

Sportul 

Sportul etse, de asemenea, recomandat, însă acesta trebuie să fie de scurtă durată și de mare intensitate. Important este antrenamentul picioarelor și ai fesierilor, deoarece acolo se produce mult testosteron. Acest lucru este valabil și pentru femei și pentru bărbați, conform aceleeași surse. Nu sunt recomandate antrenamentele cardio prelungite, deoarece cresc stresul și scad testosteronul.

Alimentația

De asemenea, trebuie evitat plasticul și berea care, conform medicului, conține fitoestrogeni care scad testosteronul, dar și orice tip de alcool, soia și medicamentele care scad colesterolul.

Moderația în toate, inclusiv în abstinență este un alt sfat oferit de specialist, care recomandă câteva suplimente despre care spune că ajută în cazul unei vieți intime sănătoase. Acestea fiind vitamina D, Omega 3, Aswaganda, Maca, Tribulus, zinc și magneziu.

În ceea ce privește alimentația, doctorul mai spune că de 2-3 ori pe lună este bine să consumăm carne roșie, deoarece conține o cantitate mare de zinc. De asemenea, fructele de mare, tot așa, peștele gras este recomandat 1-2 ori pe săptămână. Mai recomandă să se consume nuci, migdale și fistic. De asemenea, brocoli, conopidă, varză, deoarece acestea ajută la reglare testosteronului.

Mierea de albine, ciocolata neagră, cafeaua, ceapa, usturoiul și ghimbirul sunt alte alimente benefice și recomandate de doctorul Cezar. Ultimele trei ajută la creșterea fluxului sangvin, conform sursei.

Tipologii de bărbați pe care femeile ar trebui să-i evite

Dintre fructe recomandate rodiile, prunele, bananele și pepenele verde sunt ideale pentru a ne ajuta să avem parte de o viață intimă sănătoasă.

Citește continuarea AICI

Mai multe articole despre:
metode sanatate terapii viata intima