MENIU

Cum să ai o siluetă de japoneză. Cu dieta de Samurai nu-ți mai dezvălui adevărata vârstă

O dietă preferată de femeile japoneze s-a răspândit și în țările europene. Dieta de Samurai are efecte extraordinare asupra stării de sănătate, deoarece menține vigoarea și suplețea. Adeptele acestei diete sunt suple și nu-și dezvăluie niciodată adevărata vârstă. 

Peștele, ca proteină animală , fiind bogat în acizi grași, poate fi consumat la masa de prânz sau la cină . Este bine să se alterneze peștele gras și slab cu fructe de mare. Foarte rar japonezii mănâncă pește la micul dejun.

Legumele variate sunt apreciate de persoanele care și-au propus să urmeze această dietă. Îndeosebi una-două legume, printre care ceapa, vinetele, castraveții, dar și algele trebuie să se regăsească, la fiecare masă, în farfuria celor ce preferă această dietă.

Orezul nu lipsește de la fiecare masă în Dieta de Samurai. Japonezii preferă să consume un bol de orez brun, mai bogat în minerale și vitamine, în comparație cu orezul obișnuit, care pierde prin prelucrare multe substanțe active. În timpul dietei, fideaua este servită cu diverse legume, cu sos sau în supă.

Soia este consumată cu moderație, sub formă de lapte, de tofu sau de germeni.

Fructele sunt recomandate și ele în dietă. În Japonia, sunt preferate merele, tangerinele (un soi de mandarine) și kaki, consumate deseori la desert.

Brânza. Lipsa lactatelor din dietă este compensată de brânză. De obicei se consumă brânză de vaci la micul dejun sau la cină, dar o porție, spun nutriționiștii japonezi, nu trebuie să depășească mărimea palmei persoanei care urmează dieta aceasta.

Ceaiul verde este recunoscut pentru proprietățile antioxidante. De aceea, femeile japoneze preferă acest ceai și, după fiecare masă, ele beau câte o ceașcă.

Mai multe articole despre:
silueta japoneze dieta samurai