MENIU

Cum să ai o recoltă sănătoasă și bogată de castraveți. Ce trebuie să faci pentru a ține dăunătorii la distanță

Pentru a avea o recoltă bogata de castraveți există un secret pe care vi-l dăzvăluim în acest articol. El constă în plantarea printre rândurile cu castraveți a renumitului busuioc, această plantă binecuvântată, cu miros îmbietor. Iată în ce constă beneficiile acestui secret.

Busuiocul alungă insectele dăunătoare

Mirosul acestei plante va ține dăunătorii la distanță, astfel, castraveții vor fi protejați de atacul unor insecte dăunătoare. Așadar, busuiocul are efect de insecticid natural, nafiind nevoie să apelați la cele chimice.

Planta supremă pentru relaxare. Îți conferă un somn odihntor și induce o stare de calm. Sigur nu știai că are atât de multe beneficii

Atrage polenizatori

Pentru creșterea castraților este necesară polenizarea, iar aceasta este produsă cu ajutorul albinelor și al fluturilor. Busuiocul atrage aceste insecte benefice și astfel veți avea parte  de o recoltă bogată de castraveți.

Plante pe care trebuie să le ai în casă. Iată ce se întâmplă dacă le ții în locuința ta

Influențează gustul castraveților

Bususiocul plantat lângă castraveți va influența gustul acestora. Veți avea astfel parte de legume gustoase și mai sănătoase.

În plus, plantarea busuiocului printre rândurile de castraveți va ajută la economisirea spațiului, pe lângă beneficiile enumerate mai sus. Nu ezitați, așadar, dacă aveți o grădină de legume, să țineți cont de acest truc pentru a avea cei mai gustoși și sănătoși castraveți, dar și o recoltă bogată.

Mai multe articole despre:
legume plante sanatate