MENIU

Cum să ai grijă de trandafirii de grădină toamna. Secretul care îi va proteja de vremea rece a lunilor de iarnă

Cum să ai grijă de trandafirii de grădină toamna. Secretul care îi va proteja de vremea rece a lunilor de iarnă

Trandafirii sunt în topul preferințelor florilor de grădină. Florile și mirosul îi ajută să aibă un loc bine meritat în fiecare grădină. Pentru a menține trandafirii în stare maximă, există câteva lucruri care să-i ajute în sezonul rece. Cum să ai grijă de trandafirii de grădină toamna.

De la sfârșitul verii până la începutul toamnei, mulți trandafiri au perioada de înflorire. Curățarea lor corectă este însă importantă. Acest lucru îi oferă trandafirului posibilitatea să-și întărească tulpina și să facă flori și mai frumoase.

Cum să ai grijă de trandafirii de grădină toamna

Principala sarcină din sezonul rece pentru trandafiri este tăierea și, deși poate părea dificil și complicat la început, chiar nu este atunci când ai toate informațiile de care ai nevoie.

De ce recomandă specialiștii să consumi cafea în timpul verii. Care sunt beneficiile sale în sezonul cald

Dacă zona în care locuiești este expusă la condiții de vânt, atunci este recomandat să tai trandafirii mai devreme pentru a reduce daunele. Îndepărtarea a aproximativ o treime din înălțime va fi suficientă pentru a împiedica afectarea trandafirului. Vântul poate slăbi rădăcinile din pământ, provocând daune atât rădăcinilor, cât și creșterii viitoare.

Tăierea principală a trandafirilor ar trebui să fie efectuată în ianuarie sau februarie, când vremea începe să se încălzească din nou. Această tăiere va stimula creșterea pentru primăvara și vara următoare.

Rolul tămăduitor al nucilor verzi. Din cele mai vechi timpuri sunt folosite pentru beneficiile uimitoare

Dacă trandafirul tău este tânăr și are mai puțin de doi ani, atunci tăierea ar trebui să fie la aproximativ 30 cm deasupra solului. Dacă trandafirul are mai mult de doi ani, atunci trandafirul ar trebui redus la jumătate și toate frunzele îndepărtate.

Odată ce ai efectuat tăierea, caută semne legate de zonele deteriorate ale plantei. Taie și acea parte a plantei. De asemenea, în zonele în care ramurile se încrucișează, una trebuie îndepărtată pentru a elimina riscul de a îmbolnăvi și restul plantei.

De asemenea, e important să știi că mulți trandafiri pot fi sensibili la boli. Cel mai bine e să utilizezi întotdeauna echipament curat și dezinfectat pentru a-i curăța. Pentru a dezinfecta uneltele e suficient să le pulverizezi cu un dezinfectant puternic. Acesta trebuie lăsat să acționeze timp de aproximativ o jumătate de oră, apoi să ștergi excesul de soluție.

Când poți planta trandafirii

Citește continuarea aici

De ce nu e bine să dormi cu crini în cameră. Superstiții și legende uimitoare

Mai multe articole despre:
trandafiri secret