MENIU

Cum recunoaştem orezul de plastic de cel natural

<p>Atenție la orezul de plastic! Cum &icirc;l deosebești de cel natural</p>

După ce presa din China a relatat despre faptul că autoritățile i-au prevenit pe chinezi să fie prudenți la pericolele produselor artificiale, s-a constatat că orezul artificial a ajuns deja să se vândă și în India, Indonezia, dar și în Vietnam. 

Potrivit unor specialisti, orezul din plastic îl recunoștem de cel natural, în primul rând, prin faptul că rămâne tare chiar și după fierbere, iar mâncarea preparată folosind acest orez are un miros specific neplăcut, de cauciuc ars. Pentru a-i păcăli mai eficient pe oameni, presa din Asia scrie ca orezul natural este amestecat cu cel artificial in pungi. Astfel, daca observam că boabele de orez nu au forme si culori identice este posibil sa fie amestec de natural cu artificial.

Orezul din plastic este foarte periculos pentru sistemului digestiv, cauzând gastrită si afecțiuni ale intestinelor. Unele ziare au scris că acest orez este fabricat din cartofi și rășină sintetică. Altele spun că ar conţine anumite substanțe chimice din categoria plasticului.

Un oficial de la o asociație chineză pentru restaurante a spus ca mâncănd trei castroane de orez artificial  este echivalent cu mâncatul unei pungi de plastic. În China se va declanșa o anchetă în acest sens, însa, între timp, fabricanții profită de prețul mic al obținerii acestui tip de orez și îl distribuie ca fiind orez natural in numele profitului.

Mai multe articole despre:
orez natural orez plastic