MENIU

Cum poţi sparge în 5 secunde de codul de blocare iPhone

Un noul clip demonstrează cât de uşor poate cineva să treacă de codul vostru de blocare personalizat pe care îl aveţi la iPhone.

Ar fi trebuit să fie imposibil. Din greşeală, din întâmplare sau pentru că cineva are incredibil de mult timp liber, iese la iveală, din ce în ce mai des, că orice coduri de blocare la telefoane nu sunt foarte greu de spart sau de ocolit.

Un nou clip, pe care îl puteţi urmări mai jos, vă arată cum puteţi accesa mesajele, agenda, fotografiile şi aplicaţiile recente de pe un iDevice blocat cu un cod de patru cifre. Vulnerabilitatea există pe orice iPhone, iPad sau iPod Touch care rulează cea mai recentă versiune de iOS.

Scenariul este destul de simplu şi, cu toate că implică anumite condiţii, nu este deloc exclus să-l puneţi în aplicare pe telefonul unui amic. Ideea este simplă. O persoană trebuie să fi intrat la mesaje şi, cu respectiva aplicaţie deschisă, să fi închis ecranul iPhone-ului pentru ca voi să-l accesaţi. Din acel moment, nu mai trebuie decât să existe sau să creaţi un apel nerăspuns în lista de notificări a respectivului iDevice. În cazul în care aceste elemente au fost bifate, puneţi telefonul în mod avion accesând control center, apelaţi centrul de notificări şi faceţi click pe apelul nerăspuns. Automat veţi fi dus în fereastra de mesaje a telefonului unde veţi fi întâmpinat de un mesaj de genul, ,,Apelul nu poate fi iniţiat în mod avion, vreţi să-l dezactivaţi?”. Apăsaţi pe Ok şi navigaţi nestingherit prin mesaje, creaţi unele noi sau mergeţi în agenda telefonul.

Pentru a evita ca cineva să aplice acest truc pe telefonul vostru, soluţia este simplă. Dezactivaţi accesarea Control Center din ecranul blocat. Pentru asta, mergeţi în Settings sau Configurări, faceţi un tap pe Control Center sau Centru de Control şi debifaţi ,,Accesaţi cu ecranul blocat”. În teorie, un astfel de bug nu ar fi trebuit să existe în primul rând, e bine de ştiut însă că-l puteţi preveni. Citeste mai mult pe playtech.ro.

Mai multe articole despre:
null