MENIU

Cum pot refuza femeile să stea lângă bărbați în avion. O companie aeriană oferă această posibilitate

Cea mai mare companie aeriană cu buget redus din India, a lansat o nouă funcție de rezervare care permite femeilor să evite locurile alăturate bărbaților în timpul zborurilor. Această caracteristică inovatoare, prima de acest tip implementată de o companie aeriană, a fost anunțată recent de CNBC.

Cum funcționează noul sistem

Funcția le permite femeilor să identifice locurile disponibile alocate altor pasagere de sex feminin prin intermediul unui simbol roz pe pagina de selecție a locurilor. Călătorii de sex masculin nu au acces la această informație, conform declarațiilor făcute de un reprezentant al IndiGo. Călătorii trebuie să-și specifice sexul în momentul achiziționării biletelor, ceea ce permite companiei să gestioneze aceste detalii. Deși serviciul a început să fie disponibil în luna mai, atât site-ul web cât și aplicația mobilă IndiGo nu afișau această funcție la momentul verificării de către CNBC.

Pieter Elbers, CEO-ul IndiGo, a declarat pentru „Street Signs Asia” de la CNBC săptămâna trecută că inițiativa a fost primită cu „reacții individuale pozitive”. Elbers a menționat că tehnologia actuală permite realizarea unor funcționalități care anterior erau imposibile și a subliniat că testul pilot al funcției a fost bine primit de clienți atât în India, cât și pe plan internațional.

Motivația din spatele inițiativei

Reprezentanții IndiGo au explicat că scopul acestei funcții este de a oferi un confort sporit pasagerelor, ajutându-le să se simtă mai relaxate în timpul zborurilor. Această inițiativă vine ca răspuns la feedback-ul primit de la femeile care au avut experiențe neplăcute în timpul călătoriilor singure, inclusiv incidente de atingere neplăcută.

Noua funcție a fost apreciată pe rețelele sociale, cu mulți utilizatori de pe platformele X și Reddit lăudând inovația IndiGo. Unii au descris-o ca fiind „o veste excelentă” și s-au declarat „fericiți” că este disponibilă, evidențiind experiențele personale neplăcute întâmpinate în trecut atunci când călătoreau singuri.