MENIU

Cum păcălesc dezvoltatorii imobiliari autoritățile. Anchetă de amploare în Sectorul 2 al Capitalei

Sursa foto: Pixabay

Anchetă în Sectorul 2 al Capitalei la un dezvoltator imobiliar care ar fi închiriat parcări mobile ca să poată convinge autoritățile să facă recepția lucrării. După câteva zile, bărbatul ar fi demontat sistemul, iar astfel a desființat mare parte din locurile de parcare. Potrivit specialiștilor, fenomenul ia amploare în rândul dezvoltatorilor.

Un constructor din Capitală este anchetat de polițiști, după ce ar fi minţit autorităţile publice în timpul recepţiei lucrării.

Ar fi declarat că are câte un loc de parcare pentru fiecare apartament din imobil, așa cum îl obligă legea. În realitate, spun anchetatorii, jumătate dintre locuri erau în parcări mobile, închiriate doar pentru recepţie, după care, au dispărut. Prejudiciul adus Primăriei Generale este de 180 de mii de euro.

La recepţie, dezvoltatorul ar fi prezentat 34 de locuri de parcare, aşa cum se angajase să facă, potrivit autorizaţiei de construire. Ulterior, ar fi desfiinţat 18 dintre locurile de parcare. 10 erau în sistem hidraulic, adică parcări supraetajate acţionate mecanic ce pot fi mutate cu uşurinţă, dintr-un loc în altul.

Fenomenul este unul cunoscut în rândul dezvoltatorilor care cumpără sau închiriază sisteme automate de parcare supraetajată, ca să creeze mai multe locuri pentru maşini. Sistemul poate fi livrat şi montat în 24 de ore. Dezvoltatorul îl prezintă în momentul în care autorităţile fac recepția lucrării. După câteva zile îl demontează, desfiinţând astfel toate locurile de parcare.