MENIU

Cum o încuraja iubitul sinucigaș pe „doamna cu coasă” de la Sf. Pantelimon: „Tre să îl lași pe Cel de Sus să decidă”. Stenograme incendiare de la procurori

Cum o încuraja iubitul sinucigaș pe „doamna cu coasă” de la Sf. Pantelimon

Iubitul Mariei Miron, una dintre cele două doctorițe arestate în dosarul crimelor de la Spitalul ”Sfântul Pantelimon” din București ar fi încercat să se sinucidă, vineri, într-o toaletă publică din Brașov. Bărbatul, medic și el, apare în stenogramele din dosar, în timpul unei discuții cu partenera sa, supranumită "doamna cu coasa". 

Medicul Cristian Laurențiu Pleșa a fost găsit într-o toaletă publică din Piața Sfântul Ioan din Brașov, de o persoană care a sunat la numărul de urgență 112, potrivit Realitatea Plus.

Anchetatorii au aflat că acesta își făcuse o perfuzie în care cel mai probabil pusese un somnifer foarte puternic, în condițiile în care lângă el erau împrăștiate mai multe fiole inscripționate cu numele acestui medicament.

Polițiștii au descoperit, printre actele de identitate ale victimei, inclusiv un ecuson de medic ATI.
Bărbatul a fost transportat la Spitalul Județean de Urgente Brașov și se află în stare gravă.

Un motiv pentru care bărbatul ar fi putut recurge la acest gest poate fi explicat prin faptul că numele acesta a apărut în stenogramele procurorilor în dosarul spitalului Sf. Pantelimon. Mai mult, pe 7 august, a fost audiat de poliţiştii de la Omoruri în dosarul în care partenera lui a fost arestată preventiv pentru omor cu premeditare. 

În conversațiile surprinse de anchetatori, doctorița cunoscută de asistente sub numele de "doamna cu coasa" primește, după inițierea anchetei, sfaturi de la partenerul ei cu privire la modul în care să reacționeze în fața autorităților. Conform interceptărilor, acesta o îndruma să se inspire, pentru audieri, dintr-o scrisoare de adio lăsată de un medic din București care a decis să își încheie viața.

Mai mult, conform interceptarilor, cei doi foloseau și nume de cod: La un moment dat, iubitul „doamnei cu coasa îi spune: „Tre să îl lași pe Cel de Sus, nu pe nora să decidă”. Nora, în acest caz, se referea la noradrenalină, substanța care îi ținea pe pacienți în viață.

Investigația de la Spitalul Pantelimon a debutat în aprilie, când procurorii au anunțat că analizează 17 decese suspecte în secția de Terapie Intensivă. După patru luni de cercetări și audieri, au avut loc percheziții la locuințele a două medici, Maria Miron și Mirela Păiuș. Anchetatorii au adunat dovezi care arată că acțiunile celor două au condus la moartea unui pacient de 54 de ani. Cu o săptămână în urmă, ele au fost arestate preventiv.

Un patron de restaurant își strigă oful împotriva părinților care își schimbă copiii de scutec, în local: „Niște nesimțiți și niște împuțiți”