MENIU

Cum ne pregătim tenul pentru sezonul rece

Scăderea temperaturilor, anunţată pentru zilele următoare, ne poate afecta sănătatea pielii. Tocmai de aceea, este necesar ca în această perioadă, de început de iarnă, să acordăm mare atenţie îngrijirii tenului, cu ajutorul unor creme adecvate şi unor tratamente menite să regenereze pielea afectată de expunerea la soare din timpul verii.

În sezonul rece este necesar să aplicăm creme bogate în lipide, grăsimi şi nutrienţi, cu vitaminele A, C si E, însă tot timpul adecvate tipului nostru de ten, recomandă medicul dermatolog Oana Spânu, citată de Adevărul.

De aceea, este important sa apelam la un medic dermatolog pentru a afla cu exactitate ce tip de ten avem şi ce tip de produse cosmetice este bine să folosim, pentru a evita, spre exemplu, iritaţiile, alergiile şi erupţiile acneice, dar şi agravarea rozaceei sau a dermatitei seboreice.

Specialistul subliniază că anotimpul rece este ideal pentru ştergerea petelor pigmentare provocate de expunerea la soare, dar şi pentru îndepărtarea cicatricilor post acneice.

Mai multe articole despre:
iarnă ten sezon rece tratamente pentru ten