MENIU

Cum ne îmbolnăvesc hainele

Cum ne îmbolnăvesc hainele

Există o seamă de probleme de sănătate care sunt cauzate sau favorizate de purtarea frecventă a anumitor modele de haine şi accesorii.

Tocurile înalte, dacă sunt purtate frecvent, pot determina scurtarea tendonului lui Ahile şi apariţia tendinitei ahiliene (inflamaţia acestui tendon), însoţită de dureri puternice; creşte, de asemenea, riscul de a face monturi, deoarece în pantofii cu toc degetele de la picioare stau înghesuite în vârful pantofului, în poziţii nefireşti.

Mult-îndrăgita fustă „creion”, cu croiala ei foarte îngustă, limitează lungimea pasului, afectează echilibrul şi reduce mult mobilitatea genunchilor; a se lăsa pe vine pentru a lua ceva dintr-un sertar sau raft situat jos devine dificil pentru o femeie. Prin urmare, în cazul multor sarcini de zi cu zi, purtătoarele acestui tip de fustă tind să se aplece, îndoind spinarea, în loc să îndoaie genunchii. Pe moment, nu sunt probleme, dar femeile care poartă frecvent asemenea fuste strâmte pot resimţi, cu vremea, efectele acestor aplecări ample, repetate des: întinderi musculare sau afecţiuni ale discurilor intervertebrale.

Citeşte mai mult pe descopera.ro

Mai multe articole despre:
haine bolnav pantaloni accesorii