MENIU

Cum l-a SFIDAT ministrul de Externe maghiar pe Bogdan Aurescu. PLANUL pentru Ardeal

Bogdan Aurescu și ministrul Afacerilor Externe al Ungariei, Péter Szijjártó/ Foto: MAE

Ministrul de externe maghiar l-a sfidat pe Bogdan Aurescu în timpul unei conferințe de presă. "Continuăm programul de dezvoltare economică în Transilvania", a spus ministrul ungar, deși România nu și-a dat acordul pentru asta. 

Într-o declaratie făcută chiar la București, ministrul ungar al Afacerilor Externe a spus că Guvernul ungar intenţionează să continue programul de dezvoltare economică în Transilvania, care este de mare ajutor pentru afacerile locale, singurul factor care-i poate crea obstacole fiind inflația.

Acestă declarație vine totuși în contextul în care, în 2020, ministrul român de externe Bogdan Aurescu spunea că România nu și-a dat acordul pentru programul de investiții derulat de Ungaria în Transilvania.

Totuși, oficialul de la Budapesta a mai adăugat: "Pentru Ungaria, stabilitatea politică din România este, din mai multe motive, de o importanţă majoră, la care UDMR contribuie cu o mare valoare adăugată".

El a mai spus și că România este a treia piaţă de export a Ungariei şi al nouălea partener comercial, dar și că aici există şi o comunitate maghiară semnificativă.