MENIU

Cum îți protejezi mașina de timp de caniculă? Trucurile pe care mulți șoferi nu le știu

Căldura extremă din timpul verii poate afecta foarte mult autovehiculele și performanța acestora. De aceea, șoferii n-ar trebui să trateze superficial pregătirile pentru sezonul cald, pentru că după cum s-a modificat vremea în ultimii ani, acestea sunt cel puțin la fel de importante ca și cele pentru sezonul rece. Iata o serie de sfaturi date de portualul soferidinromania.

Efectele încălzirii globale se resimt tot mai aprig, iar temperaturile ridicate pot provoca diverse stricăciuni mașinii tale, atât la partea soft (pielea, vinilul sau plasticul din care sunt realizate diversele elemente dinăuntrul automobilului), cât și hard, în interiorul motorului  

Parchează la umbră   

Ideal vorbind, mașina ar trebui parcată la umbra copacilor, în parcările subterane sau chiar garaje.  

Folosește parasolare  

Chiar dacă cerul este uneori înnorat, asta nu înseamnă că razele ultraviolete nu trec și, deci, nu reprezintă un pericol pentru om și pentru mașină. O folie fumurie sau niște simple parasolare pot ajuta la protejarea interiorului mașinii. Ele ar trebui plasate atât pe lunetă și pe parbriz, cât și pe geamurile laterale.  

Cum protejezi mașina de caniculă: huse pentru scaune  

Unele materiale din care se confecționează tapițeria scaunelor auto se încălzesc foarte tare (de pildă pielea naturală sau sintetică), iar o modalitate de a evita acest lucru este să folosești huse

Lasă geamurile puțin crăpate 

După ce ai parcat mașina, poți încerca să lași geamurile puțin crăpate, cât să permită o circulație corespunzătoare a aerului, pentru a menține calitatea aerului interior. Totodată, asigură-te că nu lași copiii sau animalele de companie în interior. Dacă trebuie să lași pasageri în vehicul, asigură-te că deschizi complet ferestrele, notează gerbercollision.com 

Protejează tapițeria și bordul  

Pe piață există diverse produse care pot oferi un strat de protecție suplimentar, cum ar fi produsele de protecție pentru vinil sau piele. Adăugarea unui strat de ceară pe autovehicul atunci când îl speli va ajuta la protejarea vopselei de căldura extremă.  

Verifică bateria mașinii 

Evaporarea excesivă a lichidului poate reduce durata de viață a bateriei. Dacă mașina ta este prevăzută cu o baterie care necesită reumplere cu lichid, adaugă apă distilată atunci când este necesar. 

Călătorește pe răcoare  

Încearcă să călătorești în perioadele mai răcoroase ale zilei, cum ar fi dimineața devreme sau seara târziu. Acest lucru va fi mult mai plăcut atât pentru tine, cât și pentru pasageri.  

Mai multe articole despre:
autoturism canicula sfaturi soferi romani