Cum îți dai seama dacă ai HOLERĂ? Două semne inconfundabile ale temutei boli bacteriene
Recenta alertă legată de riscul teoretic al apariției holerei pe litoralul Mării Negre redeschide discuția privind semnele distinctive ale temutei boli bacteriene. Faptul că se manifestă printr-o serie de simptome comune și altor tulburări digestive face destul de dificil identificarea în primă fază, dar în faze ceva mai avansate apar semne care indică
Holera este o boala infecțioasă intestinală acută, contagioasă, răspândită de regulă prin apa contaminata. Spre deosebire de alte afecțiuni oarecum asemănătoare, holera poate fi fatală chiar și în câteva ore și chiar asupra unor pacienți cu un sistem imunitar puternic.
Revenind la simptome, specialiștii indică 2 care indică, aproape sigur, prezența temutei boli bacteriene: volum mare de scaune diareice numite si „scaune de apa de orez”,un amestec de apă și mucus, precum și mirosul de pește
Holera reprezintă o urgență medicală, mai ales în cazul copiilor, asupra cărora efectul deshidratării rapide sunt mai puternice.
Din fericire, dacă este identificată la timp, holera este relativ ușor de tratat, prin administrarea de lichide, timp de câteva zile și diverse scheme de tratament medicamentos.