Cum îți dai seama ca mierea este naturală. Metode prin care poți detecta trucurile înșelătoare ale apicultorilor necinstiți
Mierea naturală este foarte benefică și delicioasă, pentru că înlocuiește ușor zahărul procesat industrial, care are un efect mult mai nociv asupra organismului. Problema este că în piețe și chiar în magazine se vând tot mai des produse contrafăcute, iar uneori este imposibil să fie deosebite.
Doar privind aspectul exterior este greu de identificat dacă o miere este naturală, mai ales că unii apicultori "mint" albinele, hrănindu-le cu un sirop de zahăr pentru a crește cantitatea de miere produsă.
Deci, cum trebuie să testezi mierea?
1. Frecați câteva picături de miere între degete. Miere contrafăcută nu îți va da senzația de grăsime, iar între degete vei simți structura cristalină a mierii contrafăcute. Mierea adevărată va lăsa o senzație ușoară de grăsime.
3. Verificați mierea de albine cu ajutorul unui pahar de apă. Autenticitatea mierii poate fi determinată prin amestecarea unei lingurițe de de miere de albine într-un pahar de apă la temperatura camerei. Dacă se formează un precipitat, acest lucru indică faptul că făina de grâu ar putea fi adăugată pentru a o face mai groasă.
5. Folosiți hârtie simplă pentru a determina dacă produsele sunt diluate cu apă. Un alt test simplu, ușor de realizat acasă. Puneți câteva picături de miere pe hârtie, apoi ștergeți-o. Dacă pe foaie rămâne un semn umed, acesta indică faptul că există adaos de apă în miere.
6. „Înfășurați” o cantitate mică de miere pe o linguriță. Această metodă simplă vă va ajuta să determinați exact dacă produsul natural pe care l-ați achiziționat sau nu. Mierea de calitate va curge ca un fir frumos, lin. Produsul fals va curge ca apa.
7.Folosiți o foaie de hârtie și chibrituri. Iată cum puteți verifica mierea dacă are adaos de zahăr. Presară câteva picături de miere pe o hârtie și dă-i foc. Un produs bun nu arde. Doar hârtia din jurul picăturii de miere ar trebui să se transforme în cenușă. Mierea de albine care conține un exces de zahăr adăugat artificial începe să ardă împreună cu hârtia.
8. Urmăriți mierea după cumpărare. Produsul natural apicol devine zaharat în timp. Prin urmare, mierea transparentă cumpărată dintr-un supermarket sau pe piață ar trebui să cristalizeze. Excepția este o miere destul de rară de castan. „Fratele” său de salcâm se îngroașă, de asemenea, ușor. Cele mai comune soiuri se cristalizează în noiembrie-decembrie.
9. Aflați să determinați calitatea mierii de albine vândută în magazine. Este clar că nimeni nu vă va permite să deschideți borcanul și să efectuați experimentele de mai sus cu apă, foc și hârtie, scrie Revista Sufletului. Prin urmare, atunci când alegeți miere în supermarket, explorați uniformitatea produsului din borcan. Mierea trebuie să fie exclusiv omogenă. Dacă observați straturi pronunțate, puteți fi sigur că vă confruntați cu un fals.
10. Acordați atenție volumului. 1 kg de miere naturală încape într-un borcan de 800 ml. Dacă volumul mierii cu greutatea menționată este mai mare, indică un conținut crescut de apă. Nu este necesar să cumpărați miere care s-a zaharisit. Această consistență a produsului indică faptul că a fost recoltată anul trecut sau chiar în sezonul precedent. Poate conține substanțe străine de care nu vă puteți da seama, deoarece în timpul depozitării mierea absoarbe lichide și chiar mirosuri.