MENIU

Cum îți dai seama că mașina second hand pe care vrei s-o cumperi a fost revopsită? Semnele care dau de gol o „cârpeală”

Cum îți dai seama că mașina second hand pe care vrei s-o cumperi a fost revopsită

Cumpărarea unei mașini second hand poate fi o alegere înțeleaptă, însă este esențial să fii atent la detalii, mai ales când vine vorba despre starea estetică a vehiculului. O revopsire mascată poate indica nu doar probleme anterioare de accident, ci și o tentativă de a ascunde eventuale daune structurale sau superficialitate în îngrijirea automobilelor.

Revopsirile sunt frecvente în cazul vehiculelor second-hand. Este posibil ca acestea să fi avut un accident, necesitând reparații pentru anumite piese. De asemenea, mașina ar fi putut suferi zgârieturi în parcare, iar proprietarul a decis să vopsească din nou zonele afectate.

Indiferent de circumstanțe, trebuie să acordăm o atenție deosebită calității revopsirii, care, în mod inevitabil, nu va atinge același standard ca vopseaua aplicată în fabrică. Există ateliere care execută lucrări de vopsire de calitate superioară, dar pot apărea și intervenții de proastă calitate. Printre semnele evidente ale unei revopsiri se numără efectul de coajă de portocală, discrepanțele de culoare sau particulele străine incluse în vopsea. Aceste particule pot apărea în cazul în care mașina a fost vopsită într-un mediu contaminat cu praf și alte impurități.

Suma incredibilă pe care o videochatistă a „uitat” să o declare la fisc. Cum a prins-o Antifrauda

Daniel Tomescu, cel mai recent invitat la „Podcast cu Prioritate”, a vorbit despre acest lucru. El se ocupă de afacerea familiei, o vopsitorie auto, astfel că are expertiză în domeniu și a explicat cum sunt vopsite mașinile și cum să depistăm ușor revopsiri.

„Barele sunt altă nuanță. Eu am defect, îți explic de ce. Mașinile, în fabrică, sunt vopsite în câmp electrostatic. Adică ele sunt vopsite la pistol, dar nu cu pudră, sunt vopsite cu vopsea la pistol, dar caroseria este vopsită electrostatic. Atunci, tot metalul din vopsea se așează la fel. Bara nu poate fi încărcată electrostatic, există o altă rețetă de vopsea, cu siguranță. Deci nu se folosește aceeași vopsea care este folosită pe caroserie, dar nefiind încărcată electrostatic, din anumite unghiuri se vede”, spus Daniel Tomescu.

„Și, ca să vă mai dau din casă, cel mai rău o mașină revopsită se vede la iluminatul stradal. Acolo se vede cel mai rău când niște elemente au fost revopsite”, a adăugat el.

Cel mai bătrân om de pe planetă a vorbit despre secretul longevității. Cum crede că s-a schimbat lumea: în rău, sau în bine?

Mai multe articole despre:
masina masina second hand masina revopsita