Cum îţi dai seama că ai cununiile legate. Asta trebuie să faci să scapi de blestem
Fără dar şi poate "credinţa" cununiilor legate stârneşte discuţii înflăcărate, opinii pro şi contra.
Iată cum îţi poţi da seama dacă ai această problemă:
Când te cere în căsătorie persoană pe care o cunoşti şi o iubeşti de multă vreme şi refuzi să faci acest pas important în viaţă ta, scrie click.ro.
Când fugi, fără nici un motiv, de persoană cu care trebuia să te căsătoreşti;
Când te cuprinde o stare de mare nelinişte dacă mergi la biserica să vorbeşti cu preotul duhovnic pentru acest necaz;
Când participi la cununia unei prietene sau rude şi, dintr-o dată, în timpul slujbei ţi se face rău şi trebuie să ieşi din biserică.
Când trece timpul şi nu te cere nimeni în căsătorie
Când persoana cu care trebuia să te căsătoreşti fuge de tine.
Vrăjile şi farmecele
Duşmanii sau rivalii unor familii plătesc vrăjitoare sau „specialiste" în farmece, care se folosesc de meşteşugul lor, legând cununiile şi sporul casei tinerilor din acea familie. Mai mult, aceste aliate ale forţelor negative , induc în eroare tinerii, folosindu-se de însemnele credinţei ortodoxe.
Blestemul părinţilor
În multe familii, părinţii îşi blesteama copiii, să nu aibă noroc în viaţă, când aceştia sunt neastâmpăraţi şi neascultători. Cu timpul, chiar dacă aceşti părinţi îşi dau seama că au greşit şi cred că puterea blestemului se stinge dacă ei spun un simplu „Doamne iartă-mă!", efectul blestemului se menţine. În acest caz, doar rugăciunile de dezlegare de blestem, rostite de preotul-duhovnic, sunt de folos.
Cuplurile, care trăiesc necununate ani de-a rândul, sunt împiedicate de diavol să se cunune religios şi să se bucure de Taina Cununiei. Oricât de mult îşi doresc unii tineri să legalizeze relaţia în mod religios, aceştia întâmpina piedici la tot pasul şi nu mai ajung în faţă altarului.
Uciderea de prunci-avortul
În acest caz, tinerii trebuie să ceară ajutor preotului-duhovnic şi să împlinească un canon special orânduit de acesta.
Păcatele părinţilor din tinereţe
Este un fapt dovedit faptul că, păcatele din vremea tinereţii, făptuite de părinţi, şi nemărturisite preotului duhovnic. se întorc asupra copiilor.
Dezlegarea cununiilor, doar cu ajutorul credinţei
La slujbele de dezlegare a cununiilor am întâlnit multe tinere şi persoane care se luptau să scape de acest coşmar. Fiecare îşi dorea să se căsătorească şi să aibă un cămin fericit alături de persoană pe care o consideră sufletul-pereche.
Pentru dezlegarea cununiilor :
Preotul-duhovnic îi cere persoanei în cauza să ţină post după putinţa trupească, cel puţin 7 zile, iar dacă se poate să postească miercurea şi vinerea, post negru.
Zilnic, agheasmă şi 40 de metanii
În aceste zile, să se consume în fiecare dimineaţă câte un păhărel de agheasmă, făcând în acelaşi timp câte 40 de mătanii , în semn de smerenie şi de supunere faţă de milostivul şi bunul Dumnezeu.
Se citesc acatiste
Tot în această perioada se citesc acatiste, cum ar fi: Acatistul Sfântului Arhanghel Mihail, Acatistul Sfântului Nicolae, Acatistul Sfântului Mînă şi, nu în cele din urmă, Acatistul Domnului Iisus Hristos.
Când se citesc aceste acatiste, bine ar fi să se aprindă 9 lumânări, ce simbolizează cele 9 cete cereşti, pe care să le chemăm în ajutor în lupta cu vrăşmaşii care au legat pe tineri şi pe cei aflaţi în astfel de situaţii.