Cum îşi omoară şarpele boa prada? Teoria sufocării este falsă. Ce se întâmplă de fapt
Chiar dacă ai văzut sau nu, până acum, un şapte boa, cu siguranţă ştii cum reuşeşte aceasta să îşi omoare prada. S-a tot vorbit de modul în care contracţia muşcilor reuşeşte să sufoce un animal, oricât de mare ar fi, însă ultimele cercetări dau peste cap orice teorie extistentă până acum.
Un nou studiu arată că teoriile privind sufocarea prăzii nu sunt adevărate. Publicat în revista Journal of Experimental Biology, studiu arată că prada este omorâte de şerpii boa nu prin axfisiere, cu prin oprirea circulaţiei sângelui.
Până la ora actuală, oamenii de ştiinţă nu au emis o opinie finală privind modul în care sunt omorâte animalele de către şarpele boa, însă cea mai des întâlnită teorie are legată de sufocare.
Foarte puţini cercetători au presupun că oprirea circulaţiei sângelui ar duce la decesul prăzii.
Pentru a investiga această teorie, o echipă de biologi din cadrul Colegiului Dickinson au utilizat senzori electrici şi catetere vasculare pentru a măsura presiunea sângelui unor şobolani care erau strânşi de un sistem care funcţionează exact ca muşchii şarpelui boa. S-a verificat şi respiraţia acestor şobolani.
Concluzia a fost foarte clară: animalele au murit înainte ca procesul de sufocare să înceapă.