MENIU

Tipologii de persoane de care trebuie sa te ferești. Cum identifici oamenii toxici din preajma ta

Tipologii de oameni toxici, pe care trebuie să-i eviți pentru a nu-ți influența viața în mod negativ. Iată cum îi poți recunosște și de ce trebuie să te ferești de ei.

Tipuri de oameni toxici pe care trebuie să-i eviți pentru a nu-ți influența viața în mod negativ.

Tipuri de oameni toxici

Oamenii toxici sunt acele persoane care ne trag în jos, ne împiedică evoluția sau care, pur și simplu, prin atitudinea lor ne transmit o stare de indispoziție sau ne încarcă cu problemele lor.

Iată câteva tipologii de oameni toxici, pe care ar fi bine să-i eviți pentru a avea o viață echilibrată.

Cele mai întelepe sfaturi, de la Carl Jung, părintele psihologiei analitice

Oamenii bârfitori

Dacă o persoană bârfește pe altcineva către tine, încercând să discrediteze sau să scoată în evidență defectele acelui om, în fața ta, fii sigur că va spune astfel de lucruri și despre tine, către alte persoane. Cu atât mai mult trebuie să fii atent, dacă persoana respectivă are un obicei din a-i vorbi pe alții pe la spate. În această situație poți fi convins că nici tu nu scapi, oricât de prieten s-ar da în fața ta.

Oamenii care manipulează

Oamenii care pun etichete

Unii oameni te judecă în funcție de anumite tipare. Spre exemplu, majoritatea pun etichete în funcție de poziția socială pe care o ocupi, deși nu acesta este un criteriu după care ar trebui catalogați oamenii. Singurul criteriu ar trebui să fie caracterul fiecăruia. Deoarece pot exista persoane în funcții sus puse sau care au trecut prin diverse școli superioare, dar al căror caracter lasă de dorit.

O altă categorie a acestor persoane care îi judecă pe alții sunt și aceia care la ei înșiși nu văd niciun cusur. Toate greșelile, din perspectiva lor, vin din partea celor din jur. Acest lucru îți poate cauza, dacă petreci prea mult timp în preajma unor asemenea oameni, deoarece, poți ușor cădea în depresie.

Aceste persoane te vor critica din orice, astfel încât vei ajunge să te îndoiești de tine în luarea deciziilor, și vei ajunge să crezi că nu ești capabil să iei decizii bune niciodată.

Ce tip de personalitate ai, în funcție de poziția picioarelor

Oamenii care exagerează

Persoanele care se plâng din orice

Astfel de oameni se gândesc numai la problemele lor. Ei vor să fie ascultați mereu de ceilalți și să fie consolați și înțeleși de aceștia. În loc să găsească soluții la problemele lor, ei preferă să se plângă celorlați. În schimb, astfel de persoane nu vor avea răbdarea să-i asculte pe ceilalți.

Mai multe articole despre:
psihologie sanatate cuplu dezvoltare personala