MENIU

Cum îți alegi o cameră video

Chiar dacă în 2014 toată lumea face fotografii și filmează cu smartphone-ul, sunt mulți care înțeleg valoarea adăugată a unei camere video dedicate. Multele avantaje depășesc în mod cert dezavantajul de a căra un aparat în plus, scrie playtech.ro.

Chiar acum câteva săptămâni un prieten m-a sunat cu rugămintea de a-l ajuta să își cumpere o cameră video. Aștepta un copil și, ca orice tătic, dorea să păstreze acele momente importante în viață, care pot avea loc numai o dată. I-am oferit o serie de sfaturi, pe care le-am structurat apoi în cadrul acestui articol.

Înainte de toate, o cameră video are un scop bine definit, acela de a înregistra video, scop pe care se străduiește să îl satisfacă, evident, cât mai bine.

O cameră video deține un format de imagine ușor de prelucrat cu aproape orice program de editare posibil, plecând de la cel mai mic utilitar pe care îl găsim în Windows, Movie Maker. Formatul respectiv are o compresie medie, și este recunoscut de orice PC, și ușor de prelucrat de orice computer.

O cameră video deține o stabilizare bună a imaginii, semnificativ mai bună decât în cazul telefonului sau a unui DSLR. Din acest motiv există și denumirea de Handycam, introdusă de Sony și marketată inteligent. O cameră video va aduce cele mai bune rezultate folosită din mână, în comparație cu alte dispozitive ca smartphone-ul, tableta sau chiar DSLR-ul. Cieste mai mult pe playtech.ro.