MENIU

Cum fac sex astronauţii

Un astronaut arată cum decurg sexul şi nevoile fiziologice în spaţiu.

Mike Massimino este astronautul care a răspuns acestor întrebări. El a fost în spațiu de două ori, pentru a ajuta la repararea telescopului Hubble.

Jurnaliștii de la Gizmodo a aflat că sexul în spațiu este o posibilitate și că există lucruri mai periculoase decât asta. "Sunt lucruri mult mai periculoase pe care le poți face în spațiu”, a spus el, menționând că o întrebare mai potrivită ar fi legată de sexul în spațiu în vederea procreerii. „Dacă vrei să faci sex nu pentru a te înmulți, ci doar pentru experiență, asta e ceva. Dar cum s-ar dezvolta un fetus în lipsa gravitației? Probabil că lucrurile nu ar decurge atât de bine”, a declarat astronautul, potrivit playtech.ro.

„Fecalele sunt compactate și aduse înapoi pe Pământ. Pe Stația Spațială, îți faci nevoile într-o cutie cu o căptușită cu o pungă din plastic. Apoi legi punga o împingi la fundul cutiei și pui o altă pungă, pentru următoarea persoană. Când cutia se umple, scoți colacul de pe ea și îi pui capacul. E un container metalic de dimensiuni mari. Apoi acesta se pune în vehiculul de realimentare, a explicat el. Acele vehicule de realimentare vin pline cu „bunătăți” și unelte de pe Pământ și pleacă încărcate cu fel de fel de deșeuri. La intrarea în atmosfera, trapa se deschide, iar deșeurile ard din cauza fricțiunii cu aerul.

Legat de problema flatulenței în spațiu, regulile nu sunt foarte diferite de cele de pe Pământ: este de bun-simț să mergi la baie, în cazul în care simți că se apropie momentul. E mai greu cu aerisirea pe navă și nu ai vrea să strici armonia și să-i superi pe colegii de la bord. Iar dacă vă întrebați, nu, gazele nu te pot propulsa în spațiu, dar un strănut puternic te-ar putea mișca din loc, în cazul în care nu te ții bine.

Mai multe articole despre:
spaţiu sex fecale Mike Massimino