MENIU

Cum explică Valeriu Gheorghiță prăbușirea interesului pentru vaccinare: E temporar, oricum stăm bine

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare (sursă: FB)

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a recunoscut că interesul față de vaccinarea anti-COVID a scăzut dramatic, dar afirmă că este vorba de o situație temporară. Ghoerghiță a declarat că, în acest moment, media zilnică de vaccinare cu prima doză este 10.000 de persoane.

Coordonatorul campaniei de vaccinare speră că în perioada următoare numărul celor care vin să se vaccineze să crească datorită reorganizării și reorientării spre categoriile mai reticente sau cu acces limitat.

”Noi considerăm că foarte probabil este o perioadă temporară în care avem aceste scăderi şi ne aşteptăm ca în prioada următoare numărul celor care vor fi vaccinaţi să fie în creştere, având în vedere reorganizarea activităţilor şi aducerea vaccinului mai aproape de beneficiari, în special în mediul rural”, a declarat Gheorghiţă, la un post TV.  

Pe de altă parte, medicul a încercat că obiectivul de 5 milioane de români vaccinați până la 1 iunie, anunțat chiar de premierul Florin Cîțu, nu era o țintă în sine, iar datele de specialitate sunt încurajatoare.

"Epidemiologic avem rezultate foarte bune în acest moment. Rata de incidenţă este de 0,07 la mie, lucru care este foarte bun”.  

}n acest moment, un sfert din populaţia eligibilă a primit cel puţin o doză de vaccin, iar mare parte este deja imunizată, adică a urmat schema completă.