MENIU

Cum explică Federația de Canotaj acuzațiile potrivit cărora secretara a luat mai mulți bani decât David Popovici după Jocurile Olimpice

Cum explică Federația de Canotaj acuzațiile potrivit cărora secretara a luat mai mulți bani decât David Popovici după Jocurile Olimpice

Federaţia Română de Canotaj (FRC) a transmis precizări în legătură cu afirmaţiile fostului ministru al Sportului, Eduard Novak, afirmând că în legătură cu sumele acordate drept recompensă angajaţilor Federaţiei totul se desfăşoară în baza unui cadru legal bine determinat.

„În urma controverselor din spaţiul public, generate în urma unor afirmaţii ale fostului ministru al Sportului, dl. Eduard Novak, referitor la sumele acordate drept recompensă angajaţilor Federaţiei, precizăm că totul se desfăşoară în baza unui cadru legal bine determinat.

Normele financiare 1447/2007, cu modificările ulterioare, la Legea Sportului nr. 69/2000, se aplică tuturor sportivilor şi personalului auxiliar şi precizează că angajaţii federaţiilor sunt recompensaţi cu sume care reprezintă 40 la sută din valoarea premiilor oferite sportivilor care au performat la Olimpiadă.

În acest fel, personalul din federaţie primeşte o recunoaştere meritată a nivelului de implicare prin care generează cadrul optim de pregătire a performanţelor cu care ajungem cu toţii să ne mândrim în cea mai importantă competiţie la nivel internaţional.
În cazul Federaţiei Române de Canotaj, întreaga sumă alocată la nivelul personalului instituţiei, raportată la nivelul de performanţă obţinut de sportivii noştri la Olimpiada de la Paris, este în cuantum de 324.000 Euro şi rezultă prin adunarea celor două sume de 162.000 Euro.
 
Aceasta sumă este destinată întregului personal al FRC, în funcţie de contribuţia fiecăruia la pregătirea şi obţinera performanţelor olimpice. Precizam că personalul FRC este format, în prezent, din 50 persoane”, a precizat FRC.

Mai multe articole despre:
federatia canotaj secretara