MENIU

Cum este atacată Biserica Ortodoxă Română de o rețea de informații. Vizați au fost Patriarhul Daniel și Arhiepiscopul Teodosie

Jurnalistul de investigații Ion Spânu a declarat la postul TV Gold TV că rețele de servicii s-au folosit de așa-zisul călugăr-amant, Cristi Călin, ca să lovească, de fapt, în capii Bisericii Ortodoxe Române.

„M-am deplasat, la un moment dat, la Piatra Neamț, la sfârșitul anului trecut, într-o delegație, o călătorie destul de lungă. Am avut în cap un lucru. Exista perioada aceea în care acest Cristi Călin făcea acuzații deosebit de grave la aproape toți înalții ierarhi ai Bisericii Române. Unul dintre cei care s-a dovedit a fi victima lui Cristi Călin a fost deputatul Bălășoiu, de la Argeș. Omul chiar a avut de suferit, pentru că l-au dat afară din partid, voiau să-l dea afară și din Parlament, pentru ca apoi omul să fie achitat de absolut toate acuzațiile. Aveam de gând să iau legătura cu părintele Țuțuianu, de la Piatra Neamț, pentru că acesta făcuse dezvăluiri teribile despre Daniel Bălășoiu, pe vremea când era Mitropolit al Moldovei actualul patriarh al BOR. Acuzații au mai fost, dar acum chiar voiam să aflu dacă sunt adevărate, dacă există documente și să le arătăm. Dacă nu, să renunțăm la acest șantaj. S-a tot vehiculat ideea că Părintele Țuțuianu nu a fost caterisit tocmai pentru că l-ar fi șantajat pe Patriarhul Daniel”, a spus jurnalistul Ion Spânu.

Vezi continuarea dezvăluirilor pe Gold TV.