MENIU

Cum au ajuns bani europeni la politicieni din PSD. Fondurile erau destinate Deltei Dunării

Eugen Teodorovici

Un miliard de euro a ajuns pe mâna unor politicieni PSD. Cu acesti bani trebuia dezvoltată Delta Dunării. Printre beneficiari, se numără fostul ministru Eugen Teodorovici și președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, arată o amplă investigație a doi jurnaliști.

Conform sursei citate, banii au fost trimiși de Bruxelles prin mecanismul Investiției Teritoriale Integrate Delta Dunării (ITI DD), cu cel mai mare buget dintre toate ITI-urile Europei.

Deși mecanismul ITI DD era destinat ”cu prioritate” pentru Delta Dunării, sub 15% din proiecte au ajuns acolo. Proiectul, spune sursa citată, însuma 1 miliard de euro.

În proiectul european era cuprinsă și realizarea unei pensiuni. Acesta ar fi trebuit să fie finalizată până la 31 decembrie 2020, însă, la adresa respectivă, în luna ianuarie 2021, nu exista nimic care să sugereze că acolo ar fi fost amenajată vreo unitate turistică, scrie aceeași sursă. În schimb, la parterul imobilului era amenajată o clinică, care funcționează din primăvara 2020 și care aparține 100% deputatului Mirela Furtună, o apropiată și protejată a lui Horia Teodorescu, conform G4Media.

Mai multe articole despre:
delta dunarii fonduri europene teodorovici psd