MENIU

Cum arată vila unuia dintre cei mai de temut procurori ai DNA

Fostul procuror DNA Doru Țuluș și soția acestuia, Claudia Roșu, tot procuror și ea, duc o viață de lux la doar câțiva zeci de kilometri de sediul DNA. O vilă cu aspect de cabană de munte, cu trei niveluri și mașini de lux, toate acestea trecute pe numele celor doi funcționari publici, se arată într-un articol publicat pe site-ul luju.ro. 

Interiorul vilei este cu adevărat impresionant, cu mobilă masivă din lemn. Reamintim că secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat în luna iunie 2017 cererea procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, de revocare a procurorilor DNA, Doru Ţuluş şi Mihaela Iorga.

Doru Tulus si-a inceput cariera de procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Cluj, de unde a promovat in functia de sef al DIICOT Cluj-Napoca. Ulterior, a ajuns la DNA, unde pana in anul 2013 a condus sectia II-a a parchetului. Acesta a fost schimbat din functie de Laura Condruta Kovesi si inlocuit cu Claudia Dumitrescu. La momentul numirii Laurei Codruta Kovesi in fruntea parchetului anticoruptie, acesta s-a aflat in capul listei cu procurori care au protestat fata de aceasta decizie a lui Victor Ponta.

Cel mai important rechizitoriu semnat de Doru Tulus este cel din dosarul Transferurilor, in care au fost anchetati Gheorghe Copos, Ioan Becali, Victor Becali, Mihai Stoica, Jean Padureanu, Gheorghe Popescu, Gheorghe Netoiu si Cristian Borcea. In calitate de sef de sectie, procurorul Tulus a semnat si rechizitoriul dosarului Posta Romana in care Tudor Chiuariu a fost condamnat definitiv pentru coruptie.

Citiți continuarea pe luju.ro!