MENIU

Cum arată uraganul-monstru Milton din spațiul cosmic. VIDEO spectaculos oferit de un astronaut

Uraganul Milton. Foto: Profimedia

Un astronaut a împărtășit imagini înfricoșătoare despre cum arată cu adevărat un uragan din spațiul cosmic. Oficialii din Statele Unite au emis o alertă cu privire la impactul uraganului Milton, care ar putea pune în pericol viețile localnicilor, în timp ce se deplasează spre coasta Floridei.

Milton este considerat una dintre cele mai intense furtuni care s-au format în Atlanticul de Nord în ultimii ani. Acesta vine la doar două săptămâni după ce uraganul Helene a cauzat daune semnificative în SUA. Centrul Național pentru Uragane (NHC) preconizează că Milton va atinge uscatul ca un „uragan extrem de periculos” în statul Florida miercuri seara. Se estimează că ar putea lovi în apropierea orașului Tampa, care are o zonă metropolitană extinsă cu o populație de peste trei milioane de locuitori.

Pe scara uraganelor Saffir-Simpson, aceasta înseamnă că „va avea loc daune catastrofale” zonei, cu viteza vântului atingând 157 mph sau mai mult. Este posibil ca multe case să fie distruse și se preconizează că întreruperile de curent vor dura săptămâni sau luni, făcând zona nelocuită în viitorul apropiat, potrivit Serviciului Național de Meteorologie.

Locuitorilor din Florida li s-a spus să se pregătească pentru cel mai mare efort de evacuare din ultimii ani, guvernatorul Ron DeSantis avertizând că un „monstru” este pe drum.

Majoritatea comitatelor se află în stare oficială de urgență, iar evacuările au fost ordonate pe întreaga coastă de vest a Floridei.

(Foto: Un tânăr reacționează în timp ce valurile se prăbușesc pe promenada Malecon din Havana fenomen cauzat de trecerea uraganului Milton) 

Autoritățile de gestionare a dezastrelor au emis o listă și o hartă a ordinelor de evacuare.

Locurile din România unde un șnițel costă 2 lei și o supă doar un leu. Pofticioșii cu buget redus pot comanda și pe internet

Astronauții din Stația Spațială Internațională au urmărit uraganul din spațiu, iar Matthew Dominick - un pilot al Marinei SUA pentru NASA - a împărtășit cu puțin timp în urmă imagini ale dezastrului natural iminent capturat de la Dragon Endeavour de la SpaceX.

Aspectul alb uriaș al uraganului îl face să pară ceva dintr-un film distopic, în timp ce se îndreaptă  spre statul Florida în această seară.

La rîndul său, cotidianul The Times a publicat imagini apocaliptice cu uraganul pe cerul SUA:

Nicolae Ciucă, întâlnire cu Maia Sandu la Chișinău. Ce mesaj i-a dat președintele PNL

Mai multe articole despre:
uragan uraganul milton spatiul cosmic