MENIU

Cum arată incidența COVID în ultimele 24 de ore în țara noastră. Cifre în scădere în principalele FOCARE din România

Incidenta COVID la 14 zile/sursa foto: INQUAM, Octav Ganea

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat ultimele cifre de pe frontul COVID. Situația este dramatică în secțiile de terapie intensivă, dar și în cazul unor județe, focare roșii. Până astăzi, 13 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.012.373 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 915.464 de pacienți au fost declarați vindecați.

Incidența este în scădere în Ilfov, județul cel mai afectat din punctul de vedere al ratei cumulate  la 14 zile. Valoarea indicelui a ajuns astăzi la 7,15.

Pe locul următor se afla Capitala –  6,05 față de 6,17 (luni), urmată de județul Cluj - 5,93, în scădere față de ziua de ieri. În total, 11 județe și Bucureștiul se află și astăzi în șcenariul roșu, cu peste 3 cazuri confirmate de COVID-19 la o mie de locuitori.

Coeficientul infectărilor cumulate la 14 zile, raportate la 1.000 de locuitori este calculat de către Direcțiile de Sănătate Publică, la nivelul Municipiului București și al județelor. 

Până astăzi, 25.441 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

Media națională era și ea în scădere, ajungând, astăzi, la 3,56 de la 3,64 Accesează pagina Realitatea.NET Coronavirus pentru informații LIVE din frontul de luptă anticoronavirus.

Mai multe articole despre:
incidenta infectari incidenta cazuri covid